Den første læsning – facts til de nysgerrige

Når dit barn skal i gang med læsningen, findes der mange lette fagbøger de nysgerrige kan kaste sig over.

Måske interesserer dit barn sig mere for faglitteratur end skønlitteratur? Eller måske er der et emne som interesserer dit barn rigtigt meget? Det kan hjælpe børns læselysten på vej at læse bøger hvor de kan dyrke en interesse. Hvis barnet læser om noget de ved meget om i forvejen, har de desuden et godt ordforråd indenfor det emne og kan ofte læse sværere bøger, end de ellers ville kunne. Her er fem serier de videbegærlige kan kaste sig over:

2 serier til de helt nye læsere:

Grøn fagklub

Grøn fagklub er forlaget Alineas nye serie af fagbøger til børn fra 6 år. Bøgerne handler om alt fra popstjerner, fodboldhelte og superhelte til venner, spejdere, katte, drabelige dyr, kæledyr og klodens ekstreme vejr.
Se hele "Grøn Fagklub-serien" her.

Fagfilur

Fagfilur er forlaget Gyldendals serie for helt nye læsere i 0.-1. klasse, som skal i gang med at læse fagbøger. Her er mange emner at vælge imellem fx om ulven eller cykler.
Se hele "Fagfilur-serien" her.

3 serier til de mere øvede læsere:

Faktisk!

Faktisk! er forlaget Gyldendals serie til børn fra ca. 7 år. Alle seriens bøger har en lix på max 16 og er skrevet af erfarne danske fagbogsforfattere. I denne serie er der mange bøger om mange emner til at pirre nysgerrigheden. Læs fx om Jul, heste eller skateboard.
Se hele Faktisk! serien her. 

Jeg læser

Turbines fagbogsserie ”Jeg læser” er gode fagbøger til børn fra ca. 8 år indenfor alverdens emner. Der serien er inddelt i to serier om teknik og videnskab og Sport. Find  serien "Jeg læser - teknik og videnskab" og serien "Jeg læser - sport".

Den første læsning
Den første læsning
11.11.19