Den litterære Tour: Etape 8 og 9 - Bourgogne-Franche Comte og Schweiz

08.07.22
På vores litterære tour tager vi fra vinområdet i Bourgogne ind i det smukke Schweiz

Så er vi kørt ind i et af de største vinområder i Frankrig og begynder at kunne se vinmarker så langt øjet rækker, så vin og selvfølgelig god mad vil også fylde lidt på denne etape. Inden vi senere på dagen forlader Frankrig og kører ind i det naturskønne Schweiz, vil der dog blive tid til at møde nogle berømtheder fra regionen.

Inde i Schweiz betages vi af de mange bjerge og, i hvert fald jeg, af den skønne chokolade. Der er en smule bakker på ruten, men de store bjerge må vi nøjes med at beundre på afstand. Vi afslutter dagen i Lausanne ved bredden af Genevesøen.

Tourens niende etape starter i byen Aigle i Rhône dalen ved foden af de schweiziske alper. Jeg ved ikke hvad rytterne spiser før en bjergetape, men jeg anbefaler kaffe og en Bündner Nusstorte til at starte dagen på. I stedet for at tage med rytterne over bjergene, tager vi en omvej til klostret ved Store Sankt Bernhard passet og hilser på de fantastiske hunde.

Sent på eftermiddagen når vi frem til Châtel Les Portes du Solei etapens slutby og efter et solidt måltid bestående af polenta og kålpølse er det sengetid. Bogen der ligger klar på natbordet kan kun være Stephen Kings "Cujo". Sov godt!

/Bente, Hovedbiblioteket

Materialer