En flænge i himlen af John Green

09.05.19
Vores skolepraktikant Camilla anbefaler en af sine yndlingsbøger.

Hvad handler bogen om?

En flænge i himlen handler om en pige ved navn Hazel Grace.

Hazel har lungekræft, og bruger alt sin tid derhjemme. Hun bruger meget tid på at læse den samme bog, ”en fyrstelig lidelse”, skrevet af Peter van Houten, om og om igen. Det er hendes yndlingsbog fordi at den minder hende meget om sig selv. Bogen slutter meget tragisk da hovedpersonen dør. Hazel er dog stadig bare nødt til at vide, hvad der sker med resten af personerne i bogen.

Hendes mor beslutter sig for, at Hazel er deprimeret, og tvinger hende til at gå i en selvhjælpsgruppe. Selvom Hazel ikke er særligt glad for at skulle tage derhen, gør hun det alligevel. Der møder hun Augustus Waters, og hun falder hurtigt for hans charme. Augustus har knoglekræft i hans ene ben og har fået det amputeret fra knæet og ned.

Hazel fortæller ham om ”en fyrstelig lidelse” og han fortæller hende om hans yndlingsbog. De bytter bøger og da Augustus er færdig med at læse ”en fyrstelig lidelse” har han mindst lige så mange spørgsmål som Hazel.

De skriver til forfatteren og stiller alle deres spørgsmål. Han svarer dem og fortæller at han hellere vil tale med dem ansigt til ansigt da det er nemmere at besvare spørgsmålene.

Han bor i Amsterdam, så med hjælp fra ønskefonden rejser de dertil for at opsøge ham. Da de kommer dertil og møder ham, er han ikke helt som de havde forestillet sig.

Hvorfor kan du godt lide den og hvem skal læse den?

En flænge i himlen er en helt ubeskrivelig bog. John Green beskriver det hele så livagtigt, at man næsten føler at man er der selv. Jeg har både grint og fældet et par tårer, mens jeg har læst denne bog. Det er en af de bøger hvor man sidder tilbage og bare ville ønske at den ville fortsætte.
Jeg ville helt klart anbefale den til alle. Selvom at man er mere til spændingsromaner, vil man elske denne bog alligevel. Jeg læser selv spændingsromaner og fantasyhistorier, men ”En flænge i himlen” er virkeligt blevet en af mine yndlingsbøger.

John Green formår virkelig at fange en fra de første kapitler, og gør det virkeligt svært for en at ligge bogen fra sig igen.

Materialer