En usædvanlig god krimiserie

29.03.16
I weekenden 11-12. juni kommer CPH crime, der kommer til at foregå i Østerbrohuset. Det bliver et mekka for krimielskere. Med spot på den fiktive krimi og den virkelige kriminal verden.

I første opslag her, vil jeg præsenterer jer for en serie jeg har stiftet bekendtskab med for nylig.

Krimiserien med Kate Burkholder af Linda Castillo.  Når du først er begyndt, kan du ikke slippe bogen igen, så er du advaret.  Castillos serie handler om en ung kvindelig politichef, Kate Burkholder fra Amishområdet i Ohio. Burkholder har forladt amish-kulturen – ikke uden problemer skal siges, for et liv som stationsleder i den lille sove Painters Mill. Der kan sammenlignes med en storby, hvad angår seriemordere.

Når Linda Castillo skal sætte fingeren på, hvorfor hun har valgt Ohios amishland og dertil liggende kultur som baggrund for sine krimier, beskriver hun området således: ”Jeg har altid ønsket at skrive en thriller, der spillede på kontrasten mellem trygge, Midwestern omgivelser og en mørk og grynet historie. Jeg tog en tur til Ohio og besøgte amish-samfundet i 2004. På denne tur viste min svoger mig den 200 år gamle gård, hvor han var vokset op…Det sneede og var så tyst, at vi kunne høre snefnuggene ramme jorden. Pludselig hørte jeg lyden af hestesko, da en amish hestevogn kørte forbi gården. Det var et lysende øjeblik, der illustrerede hvor fuldstændig fascinerende, det ville være at bruge disse omgivelser som rammen om en roman” (Rosa St. Claire; Interview with Linda Castillo. NY Times bestselling author. Examinor.com,2012-08-31)

 

Krimiserien er en international bestseller, der er oversat på 30 sprog. Indtil nu er der kommet 6 bøger om Burkholder, og du kan låne dem alle på dit bibliotek.

Du kan læse mere om CPH crime her; http://copenhagencrime.dk/

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer