Er det en kunst at dø?

Af Københavns Biblioteker
03.01.15
Anna Grues roman fra 2005 ”Kunsten at dø” sætter flere af kunstens elementer i spil. Udover kunsten selv bliver kunstnere, kunstlærere og kunstkritikere placeret skønsomt i et vanligt godt og overraskende plot fra Anna Grues pen. Jeg vil anbefale romanen til læsere, der også her i det nye år har behov for lidt spænding i tilværelsen.

”Kunsten at dø” er den tredie roman i den temmelig populære krimiserie om den skaldede detektiv Dan Sommerdahl. Som læser lukkes man fra første side ind i et kunstunivers og stifter hurtigt bekendtskab med den magt, sladder, jalousi og misundelse, der også er at finde på dette område.

Realityshow

Historien er bygget op omkring en parrallelscene i form af et realityshow, som sætter rammerne i en del af romanen. Realityshows kan være arnested for netop magt, sladder, jalousi og misundelse, og er et begreb, der vel ikke ligefrem i almindelighed forbindes med begrebet kunst.