Er du sikker, når du klikker?

09.07.18
Vi hører dagligt om onlinetracking, fupmails og hacking. Måske du tænker at det rammer nok ikke mig, og hvem skulle interessere sig for at spionere på, hvor jeg er, og hvad jeg laver.

Men det er et faktum at stribevis af mobilapps deler personlige oplysninger med eksterne parter og at området er helt ude af kontrol som man kunne læse det i Ingeniøren den 10.3.17. Og selv meget it-vante kan komme til at klikke på et link i en mail, de aldrig skulle have gjort.

Det er altså noget alle bør gardere sig imod, og med forskellige mindre tiltag kan du gøre noget for at hindre dårlige oplevelser og være mere bevidst om, hvilke spor du sætter på nettet.

Forbrugerrådet har med deres magasin Tænk startet kampagnen "Sikker når du klikker", hvor du kan få enkle vejledninger i, hvordan du sikrer dig og bliver mere bevidst om de spor, du sætter på nettet.
Med denne kampagne kan du tilmelde dig med en mail lige her >>
Efter tilmelding modtager en mail med links til de forskellige vejledninger. Links'ne du får tilsendt er kun tilgængelige i en periode, hvis du ikke er abonnent på bladet Tænk.

De vejledninger du kan få tilsendt i kampagnen er:
•  Guide: Sådan indstiller du dit privatliv på browser og telefon
•  Guide: Det gør du, når uheldet er ude

Et andet sted, hvor du til enhver tid kan finde vejledning, er på bibliotekernes e-læringsportal www.eKurser.nu, hvor du kan finde videovejledninger og trin for trinvejledninger inden for alverdens emner fra vores digitale hverdag.

Her kan du bl.a. finde følgende kurser om digital sikkerhed:

•    Sikker søgning

•    Adgangskoder

•    Lær at bruge Avast Antivirus

Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne.