Et studie i jalousi

Af Københavns Biblioteker
20.01.15
Klassikerklubben vil gerne anbefale Knut Hamsuns roman Pan fra 1894. Romanen var til debat i går, da gruppens deltagere kl. 17 sad bænket på Valby Bibliotek, klar til at dele deres læseoplevelser.

Den norske forfatter Knut Hamsun (1859-1952) har et langt, varieret og meget rost forfatterskab bag sig. Han modtog Nobelprisen i litteratur i 1920 og hans udgivelser strækker sig over 70 år. Romanen Pan er en af de psykologiske romaner, der udkom i halvfemserne. 

Læseoplevelser og spørgsmål

Der kom mange oplevelser og spørgsmål til debat: Er det et studie i jalousi ? Hvem er Løjtnant Glahn og hvorfor er han i skoven ? Er han af velhavende familie, og vil han helst bare drømme ? Kvindeskikkelserne er meget forskellige og nogle bestemt mere komplicerede og virkelige end andre. Kunne man ikke "bare" begå selvmord - dengang ? Bliver Eva straffet for sin levevis ?  Fantastisk sprog så man bliver helt henført af naturbeskrivelserne - helt som at være der selv. 

Hver vores læsning

Der er ingen entydige svar på spørgsmålene. Vi har hver vores læsning. Resultatet af læseklubmødet er som regel, at deltagerne går hjem med en oplevelse af, at have fået langt mere ud af den læste tekst, fordi vi deler vores læseoplevelser og debatterer dem. 

 

for at skrive en kommentar.