Februars krimihighlights: Lollandsk spionthriller, skidt nytår og døden på krimikurset

Februar byder på kold krig på Lolland, en engelsk teenagers forsvinden, en svensk teenagers død og en død, dansk krimiforfatter.

Hvis du har vinterferie i sigte, så er disse krimier oplagte at kigge nærmere på. Undertegnede har nemlig kørt forkert flere gange med det offentlige under læsningen, da nedenstående bøger er i absolut topklasse. 
Glæd jer! Bare glæd jer!

Spionromanen er tilbage!

I bedste koldkrigsstil fører Benny Bødker os igennem fortidens hemmeligheder og fortielser – der er lagt brænde i koldkrigsovnen, og vi får et fremragende plot og en handling, der flyder derudaf. Du når dårligt nok at opdage, at du er nået til bogens sidste side! 
Den tidligere agent, Rune Krieger, bliver indblandet i en mystisk sag med forbindelse til hans fortid i PET, da han begynder at modtage anonyme breve om fortidens glemte hemmeligheder. Rune opsøger gamle samarbejdspartnere i politiet og en aflytningsekspert i bedste DDR-stil. 
Afsenderen på brevene peger i retning af en gammel holocaust-benægter, Willy Gelsted, et spøgelse fra Runes tid som agent.

Her arbejdede Rune med at afdække nynazistiske dødstrusler og et bombeattentat, der kostede en ung kvinde livet.

Rune kører til Gelsteds hus på Lolland for at konfrontere ham, men finder det forladt. Handlingen er altså sat, hvor kragerne vender og ikke kan finde tilbage
Rune Krieger går i undersøgelses-mode, og det bringer i dén grad spionromanen op i et højspændt gear. 
Jeg lyttede til lydbogen uafbrudt i 2 dage. Denne thriller er spækket med cliffhangere, og jeg sad, lå og gik forkert med Krieger, Gelsted og alle de andre i ørene og havde svært ved at lægge historien fra mig. 
 

Et krimi-skrivekursus og en antihelt ved navn Laust

Laust er dansklærer, og han drømte om at blive krimiforfatter, men forgæves. I stedet blev holdkammeraten fra skrivekurset i Gedser, William Falk, Danmarks ukronede krimikonge. Da Falk findes død i Lausts lejlighed, trækker dødsfaldet tråde til det gamle skrivekursus. Der skete noget dengang, og Laust har ikke set kursusdeltagerne siden -  eller for den sags skyld kommet i gang med sit liv.
Hovedsporet i romanen følger Laust i nutiden med spring tilbage til skrivegruppens møder for 13 år siden.

På den måde afsløres fortiden bid for bid og lægger et nyt lys over nutidens begivenheder. Og det gør romanen absolut læseværdig!
Den afdøde forfatters forlag sætter jagten i gang for at finde én, der kan færdiggøre William Falks manuskript.

Pludselig befinder Laust sig midt i spillet om Williams sidste bog. Men hvorfor ham? Og hvor langt er han villig til at gå?
Jeg var rigtig godt underholdt, da jeg læste bogen, i et godt flow bringer bogen læseren ud på en meget spændende rejse

og ja, jeg kom til at køre for langt i bussen på vej til job med bogen i hånden…
 

Godt nytår! But not for Lollo…

Psykologisk thriller om en teenagers forsvinding nytårsaftens nat, om hemmeligheder og om perfekte facader, der krakelerer - en oplagt krimi til vinterferien.
Lollo skal, som altid, holde nytår sammen med Nina og Malena. Der er ikke meget fællesskab længere, men de holder fast i nytårstraditionen.
Deres børn holder nytår i Lollos rækkehus. Om natten forsvinder Lollos datter Jennifer, og nu går eftersøgningen i gang.

Det kaster dem ud i afsløringen af mørke hemmeligheder, for hvor godt kender de egentlig alle hinanden, og vil deres venskab bestå efter dette?
En stærk, psykologisk krimi og en fremragende debut om overfladiske venskaber og den grimme virkelighed bag det hele -

Ja ja… godt gættet… jeg kørte også forkert med denne bog.
 

Bandekrig: Svensk hverdagskost

En vinternat affyres fire skud på Rönnevikens legeplads, og kort efter afgår Billy ved døden. Så er vi ellers i gang med Malin Persons nye krimi. Hun tager specifikke temaer op som i denne hendes sidste brag af en krimi ’Størst af alt’: forældresvigt og skyld.
I Giolitos nye bog er det et aktuelt og kritisk samfundsmæssigt tema, der tages op; bandekrig.

Billy og Dogge er 14 år, og verden venter på dem. De to venner er opvokset på hver deres side af gangtunnellen mellem Våringe og Rönnviken: I Vårringe bor mennesker under trange kår, i Rönnviken lever velstående familier i kæmpe huse. Og desværre er skyderier hverdagskost. Begge drenge længes efter noget andet, ikke mindst at blive set, og her ser bandelederen Mehdi dem. 
Det er en voldsom krimi, idet den rammer lige ned i aktuelle skudsager i Sverige såvel som Danmark.

Krimien har en troværdig og samfundsmæssig relevans, som gør den afgjort læsbar, og måske er Giolito arvtageren til 70’ernes Sjöwall og Wahlöö.
 

Du vil sikkert gerne have endnu flere krimier end de fire nævnte highlights. Få derfor nys om alle de nye, spændende krimier i vores kriminyhedsbrev. Du tilmelder dig på nedenstående link.

– husk blot at klikke i feltet ’Nye mordsager og nervepirrende thrillers’.