Foto: Amanda Thomsen

Find din sommerlæsertype...

27.06.22
Så kom sommeren! Og lige om lidt skal vi på ferie. Men spørgsmålet er, hvilken bog man skal have med ud i sommerlandskabet...

En del af #barelæse, bibliotekernes fejring af sommerlæsning

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal læse hen over sommeren, kan du få inspiration ved at se, om du er en af vores syv slags sommerlæsere.

De er hver især på udkig efter noget forskelligt i deres bøger – nogle underholdning, nogle udfordring, nogle meditationer, nogle eksplosioner.

Og så vil de selvfølgelig alle have gode bøger. Så klik på linkene for at se, hvilken sommerlæser, du er. Måske finder du din nye favorit.

Syv sommerlæsertyper

Hvis nu du for eksempel er typen, der skal ud på vandscooter, bestiller drinks med ild i fra poolbaren og ikke kan stå for strandtennis, så kan det være, du er Vandhunden.
Læs mere om Vandhunden her. 

Eller måske skal du nyde en god bog i foldestolen, mens kaffen trækker i stempelkanden og en trofast t-shirt tørrer på en gren. Så er du måske Campisten.
Læs mere om Campisten her.

Det kan også være, du skal ud i solen for at modne dig selv, holde fri ved at skabe nye forbindelser og blive din egen projektmedarbejder. Så er du muligvis Højskoleeleven.
Læs mere om Højskoleeleven her. 

Eller også skal du fra A til B, og til C, og til D, fordi ferie for dig er et tagselvbord, hvor man skal prøve så meget som muligt og finde de sjældne perler, de andre misser. Hvis det er dig, er du måske Øhopperen.
Læs mere om Øhopperen her. 

Måske er det dybden, du savner. Et dyk ned gennem storbygader, en udstilling der bjergtager dig eller en sanketur på et madmarked. Mon ikke du så er Den kulturrejsende.
Læs mere om Den kulturrejsende her 

Eller også skal du ud på en sti, der aldrig slutter, i en ro, der aldrig bliver brudt, i en skov, der heldigvis er, som den altid har været. Så er du måske Vandreren.
Læs mere om Vandreren her

Og hvis du læser dette på Roskilde Dyrskueplads, eller i Bøgeskoven, eller i Visemøllen i Tønder, har vi også noget til dig. Så er du nemlig muligvis Festivalgængeren.
Læs mere om Festivalgængeren her