Forelsket i mad

20.01.23
Den amerikanske skuespiller Stanley Tucci har i en alder af 60 år skiftet kurs i sit liv. Han finder at mad, specielt hvordan den forbinder ham med de mennesker han elsker, betyder mere for ham, end den showbusiness han har været en del af i mange år. Det fortæller han med stor glæde om i sin seneste bog ’Taste: My Life Through Food’.

Tucci fortæller om minder fra sin barndom og moderen, Tucci er søn af en italiensk immigrantfamilie, det første måltid med hans første kone, morgenmad på et tysk film-set og hvordan han viderebringer kulinariske familietraditioner til sine børn.

Kombinationen af kærlighed og mad er, hvad der giver Tuccis bog sin sødme. Han skriver om familiens ritualer med ømhed.

Tucci har, bl.a. i forbindelse med sit arbejde som skuespiller, besøgt alverdens lokaliteter og her kan han også berette om maden, gerne med sjove historier. Det være sig Vancouver, Normandiet og Island. Og selv om maden ikke altid er god, fortæller det en god historie.

Tucci har skrevet to kogebøger og er nu også vært for en tv-serie fra CNN, ’In Search For Italy’, som er en tur gennem Italiens forskellige regionale køkkener.

Ved at læse denne bog, vil du blive mere opmærksom på den herlige – eller beskedne – mad på dit bord og på de personer, du er så heldig at dele den med. Tuccis bog har en let tone, er moderat ironisk og hans måde at beskrive maden, opskrifterne og tilblivelsen, får én til at få lyst til selv at lave f.eks. zeppoli, selv om jeg aldrig i mit liv har hørt om det før. Når han beretter om en ret i bogen følger der gerne en opskrift med.

’Taste: My Life Through Food’ er skrevet på et let forståeligt engelsk, så er du rimelig god til engelsk er bogen hermed anbefalet. Man bliver glad af at læse den.

Materialer