Gitte Tofte: Seks sommerbøger jeg glæder mig til

Vi har stillet tre spørgsmål til bogbloggeren bag bookwormscloset.com, der også er en af dommerne i konkurrencen Byens Bedste Læsested.

- Hvad skal du læse denne sommer?

Uh, jeg skal læse meget – mere end der er plads til at skrive her! Men her er de seks bøger jeg glæder mig mest til: ’Max, Mischa & Tet-Offensiven’ af Johan Harstad, Ditte Wieses nye roman ’Og så drukner jeg …’, Siri Hustvedts nye roman ’Minder om fremtiden’, ‘Dage i Cape May’ af Chip Cheek, ’Pigen de sendte tilbage’ af Donatella Di Pietrantonio og ’Forsvindingsnumre’ af Amalie Langballe.

- Hvad er den bedste læseoplevelse du har haft?

Slutningen på John Steinbecks ’Vredens Druer’ er det mest smukke og perfekte jeg nogensinde har læst. Alt gik op i en højere enhed som fuldstændig slog benene væk under mig. Det var en meget speciel og intens læseoplevelse.

- Hvilket sted læser du bedst?

Jeg elsker at koble af med en bog på café efter arbejde. Efter en travl dag, kan det være meget afslappende og det fjerner alle spor af stress inden jeg tager hjem. Det er dog ikke så tit jeg kan gøre det efter, at jeg har fået barn. Men jeg prioriterer at få det arrangeret ind imellem. Det giver mig mere overskud – og det er en skøn læseoplevelse, hvor jeg ikke bliver distraheret af tøjvask.

- Hvad betyder det for dig at dele dine læseoplevelser med andre?

Det bedste er, når nogen skriver til mig, at de har læst og nydt en bog fordi jeg anbefalede den. Så bliver jeg pave-stolt. Jeg er også meget glad for at kunne hjælpe talentfulde debutanter med at få flere læsere.

Læs mere om fotokonkurrencen Byens Bedste Læsested

Følg Gitte Tofte på Instagram @bookwormscloset 

Læs mere på bloggen bookwormscloset.com

Se Gittes boganbefalinger her

30.05.19