Gode bøger til påskeferien for de læselystige

Bibliotekarerne i voksenafdelingen anbefaler en række titler til de læsesultne voksne

Bøger til sanserne

I anledningen af påskeferien har vi samlet et udvalg af bøger til pauserne mellem påskefrokoster, og forårsgåture -- eller en stille dag i lænestolen i selskab med en skål syndige påskeæg og en litterær smagsoplevelse.

Bøger, som får dig til at grine

En solid maveklukken kan ikke undgå at snige sig frem ved læsningen af fx Karen Thisted og Hella Joofs samtalebog Bryster skal hoppe, når man hikker eller amerikanske Sarah Knights humoristiske The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k, som sætter hverdagens irritationer i et forfriskende lys med hendes not sorry-regel og liste over F**ks not given.

Bøger, som får dig til at græde

Livets humoristiske sider opleves tit sammen med de mere hjerteskærende. Naja Marie Aidts roman om tabet af hendes søn, Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage og Han Kangs anmelderoste Vegetaren undersøger skyggesiderne. Rupi Kaurs digte udfolder til gengæld bevægelsen fra sorgen tilbage til livet, Blomstringen, efter oplevelsen af savn og tab.

Bøger, som gør dig nysgerrig

I disse romaner dykkes der ind i skæve og stærke fortællinger, hvor traumet, misdannelsen og afstamningen forrykker oplevelsen af livet, som i Guadalupe Nettels roman, Kroppen jeg blev født i, hvor en misdannelse i øjet sætter den kvindelige hovedperson i forbindelse med insekternes verden. I Esther Perels indsigtsfulde og morsomme Hvad utroskab kan lære os om kærlighed, bliver menneskehedens vandrende blik sat under luppen i en undersøgelse af kærlighedens modsætninger og selvmodsigelser.