Harry Potter og De vises sten fylder 25 år

27.07.22
I år er det 25 år siden, en meget Harry Potter for første gang steg på Hogwarts ekspressen fra platform 9 ¾ på vej til troldmandsskolen Hogwarts.

Harry Potter og de vises sten udkom i 1997 på forlaget Bloomsbury i London. Da bogen blev filmatiseret i 2001 nåede populariteten nye højder, og "Potter-manien" lever stadig i bedste velgående world wide og selvfølgelig også i Danmark. I læsevaneundersøgelsen ”Børn og unges læsning 2021” er Harry Potter den serie, der stadig læses i vidt omfang på tværs af klasser, og ingen serie har til dato formået at bevare sin popularitet i det omfang, vi ser med Harry Potter.

I dag er Harry Potter meget mere end den 7-bog lange serie, der er rig mulighed for at dykke ned i universet omkring Harry Potter, om du så vil gøre det i madlavning, kreative sysler eller teste din viden om Harry Potter! Vi har selvfølgelig samlet det bedste Harry Potter til dig, og vi starter selvfølgelig med den første bog, for er du vimmer, vi har den i mange udgaver.

 

Harry Potter og De Vises Sten

I køkkenet med Harry Potter

Magi på pindene

Quiz og lær mere om Hogwarts

Efter Harry Potter

Har I allerede læst Harry Potter-bøgerne forfra og bagfra og har brug har noget nyt, så har børnebibliotekar Julie lavet en liste med 10 bøger der minder om Harry Potter.

Se artiklen "10 bøger der minder om Harry Potter"