H.C. Andersens fabulerende fodrejse - nu som podcast

04.08.21
Tag med på en finurlig og fantasifuld byvandring i selskab med H.C. Andersen og en række nutidige danske forfattere

H. C. Andersen skrev i 1829 'Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829' om en nattevandring han angiveligt foretager nytårsaften 1828-29. Med utrættelig fortællelyst, fantasifuldhed og boblende ungdommelighed fører han sin læser på afveje, og afdækker et København som ikke helt ligner sig selv. 

Nu kan du tage med på en finurlig og fantasifuld byvandring i fodsporet på H. C. Andersens nattetur tværs over Christianshavn og ind på det ukendte Amager. Journalist og historiker Majken Astrup, som står bag podcast-serien Stemmer fra Amar har i samarbejde med Christianshavns Bibliotek og Mikrofest produceret podcasten 'H.C. Andersens fabulerende fodrejse'. Her kan du høre de de fire nutidige danske forfattere Rikke Oberlin Flarup, Lars-Emil Foder, Thorsten Sehested Høeg og Marianne Larsen læse højt af egne tekster og spille musik undervejs, og samtidig få et indblik i historien bag et af Andersens mest syrede værker.

Du kan bl.a. høre podcasten her på Soundcloud - og ellers kan du høre den der hvor du plejer at høre podcasts.

Du bestemmer selv om du vil lytte til podcasten hjemme i sofaen eller om du vil gå ruten imens. Ruten starter ved Laksegade (Magasin) og går via Holmens Bro, Christiansborg, Marmorbroen, Lille Langebro, Christianshavns Vold (Stadsgraven/mellem Langebrogade og Torvegade) og slutter i det grønne parkområde i starten af Amager, mellem Envelopevej og Christmas Møllers Plads.

Byvandringen fandt sted i forbindelse med Christianshavns Bogfestival, og var støttet af Christianshavns Lokaludvalg og Statens Kunstfond. Podcasten er støttet af Amager Øst Lokaludvalg.

Materialer