Hellboy 20 år

Af Københavns Biblioteker
21.03.14
Det bliver næppe med varm chokolade og lagkage, når tegneserieikonet Hellboy fylder 20 år, lørdag den 22. marts 2014. Men fejres det skal han, den røde djævel...

Med horn og cigar, en stor og tung skyder, og en fandenivoldsk attitude har den kære røde djævleknægt Hellboy slået sine folder gennem utallige kulørte tegneseriesider og på film.

Hellboy i film og tegneserier
Hellboy-karakteren så første gang dagens lys på tegneseriefestivalen "San Diego Comic-Con" i 1993, og siden 1994 har Hellboy haft sin egen serie på forlaget Dark Horse. I 2004 og 2008 gik han til filmen med instruktøren Guillermo del Toro, og den velvalgte skuespiller Ron Perlman i hovedrollen, samt en lind strøm af animationsfilm, merchandise og computerspil i kølvandet.

Mellem guder og mennesker 
Hellboy er skabt af den californiske tegner Mike Mignola (f. 1960), der er fascineret af victorianske gysere, gotik, vampyrer, hekse, dæmoner, gamle folkekulturer, forbandelser, B-film, H. P. Lovecraft, spøgelseshistorier, Frankenstein, paranormale fænomener og alle hånde uhyrer og monstre. Og det er alt sammen rigt og litterært repræsenteret i Hellboy-universet.  

Professsor Bruttenholm og alle de andre freaks
Født ud af et nazistisk satanisk eksperiment under 2. Verdenskrig, og siden vokset op hos den okkultlærde professor Trevor Bruttenholm, stifter og chef for den amerikanske specialenhed "Bureau for Paranormal Research and Defense" (B.P.R.D.) har Hellboy slået sine folder i talrige fantastiske fortællinger. Altid flankeret og assisteret af lige så farverige og sælsomme kolleger som fx fiskemanden Abe Sapien, pyrokinetikeren Liz Sherman, homunculusen Roger og astralmediet Karl Krauss.

Hellboy, 20 år og fødselar
Lørdag den 22. marts 2014 er international HELLBOY DAY. Her fejrer fans Hellboys 20 års fødselsdag og Dark Horse udgiver et særligt jubilæums hæfte. På biblioteket på Kulturstationen Vanløse bidrager vi til at fejre dagen med en fødselsdagsudstilling, hvor vi har samlet et udvalg af de mange tegneserier, film og computerspil fra Hellboy-universet.

Kig forbi. Snup et par titler med hjem til hyggelig okkult og æstetisk forårslæsning.

Læs mere om Hellboy hos Dark Horse

for at skrive en kommentar.
Spørg biblioteket