Hovedbibliotekets personale anbefaler...

Københavns Biblioteker udlåner ny vinyl. Her anbefaler Esben Møller fra Hovedbiblioteket sine seks favoritter.
  1. Thurston Moore – The Best Day

Sonic Youth-legendens plader Demolished Thoughts og The Best Day er kæmpe store værker for mig. Moore er en enestående sangskriver og The Best Day er både hypnotisk omfavnende og uregerligt voldsom på én og samme tid.

1. Ariel Pink – pom pom

Ariel Pink var forbi Hovedbiblioteket sidste år til artist talk inden hans koncert på Bremen og jeg var med til begge ting. Han er en lo-fi pop-smed af øverste skuffe og en formidabel performer. Pom pom er et melodisk fuldendt og ganske skizofrent værk.

1. Scott Walker – Scott 3

Crooneren over dem alle. Han har de sidste mange år eksperimenteret i mange retninger og det startede vel med Scott 3, hvor lettere atonale strygere bryder med Walkers croonende vokal (der dog er helt sin egen!). It’s Raining Today er mit soundtrack til alle skybrud.

1. Future Islands – Singles

Det er jo nok den mest poppede plade på listen. Samuel Herrings stemme er så sindssygt intens. Future Islands får mig stensikkert på dansegulvet!

1. Skammens Vogn – Skammens Vogn

Der er så mange forrygende danske plader i Hovedbibliotekets samling og Skammens Vogn er virkelig et skønt band, som man bør stifte bekendtskab med!

1. PJ Harvey – Let England Shake

En af mine absolutte yndlingsplader. PJ spidder og hylder sit hjemland på én gang, pladen sitrer af desperation og balancerer både apokalyptiske tekster og håbefulde melodier. Et grufuldt mesterværk.

Esben