Hvad de døende kan sanse...

Af Københavns Biblioteker
17.03.17
Maria Gerhardt - også kendt som Djuna Barnes var i 00'erne nattelivets ukronede dronning. De sidste år brugte hun dog på, at skrive om sin sygdom.

Maria Gerhardt har som DJ 'indtaget' dansegulvene nat efter nat, men de seneste år blev det i stedet kemo, operationer og strålebehandlinger der indtog hendes liv. Maria Gerhardt fik konstateret brystkræft i 2013 - en sygdom, der samtidig blev startskud og omdrejningspunkt for en efterfølgende karriere som forfatter. Et forfatterskab hvor hun i en hudløs ærlig form beretter om sygdommen - og kærligheden.

Hun debutterede med 'Der bor Hollywoodstjerner på vejen' - og blot to år efter - i 2016 - vandt hun Politikens litteraturpris for digtsamlingen 'Amagermesteren'.
Hendes seneste bog 'Transfervindue' blev skrevet fra sygesengen - her "tager hun sine læsere med til et sted, vi sjældent eller nødigt kommer, og fortæller både usentimentalt og poetisk om at være terminalt syg af kræft.  Bogen foregår i et Nordsjælland, der er bygget om til ét stort luksuriøst hospice, hvor der er fri cannabis olie og friskpresset juice ad libitum til alle. En slags helle, hun indimellem selv drømte om, hvor man kunne være terminalt syg uden hele tiden at gøre sine pårørende kede af det. Og hvor man kunne være lidt i fred for de raske." Politiken

Bogen nåede at udkomme blot seks dage før hendes død. 
Torsdag d. 16. marts 2017 fik hun fred... 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Maria Gerhardt (f. 1978): Der bor Hollywoodstjerner på vejen
Reservér
  • Bog

Der bor Hollywoodstjerner på vejen

Af Maria Gerhardt (f. 1978) (2014)
Læs mere
Maria Gerhardt (f. 1978): Transfervindue : fortællinger om de raskes fejl
Reservér
  • Bog

Transfervindue : fortællinger om de raskes fejl

Af Maria Gerhardt (f. 1978) (2017)
Læs mere
Spørg biblioteket