Hvad læser forfatteren Garbi Schmidt?

Garbi Schmidt gæster Kulturstationen i anledning af Golden Days og fortæller om sin roman "Ebba". Læs her hvad hun læser, og hvilke litterære helte hun havde som barn.

Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig de seneste år?

"De seneste" er jo et svært begreb, men hvis vi siger indenfor de sidste to år, så har Ida Jessens "En ny tid," og Donna Tart's "Stillidsen" særligt sat sig fast, når det gælder skønlitteratur.

Hvilken litterær helt havde du som barn?

Som så mange andre børn elskede jeg Astrid Lindgren, ikke mindst Brødrene Løvehjerte, som jeg læste igen og igen. Jonathan var klart min helt. Astrid Lindgren er fortsat min helt.

Hvordan finder du frem til de bøger, du læser?

Meget igennem mit netværk og de opslag om gode bøger, som de deler på de sociale medier. Og så er det jo ofte også sådan,  at gaverne til jul og fødselsdag er bøger, som jeg kan kaste mig over.

Hvorfor læser du bøger?

Jeg læser bøger, både fordi det er mit arbejde (jeg er både forfatter og forsker, og det kræver læsestof), men fordi jeg har læst siden jeg var lille. Jeg læser, både for at forstå verden, for at blive overrasket, og for at blive rørt.

Hvilken bog planlægger du at læse som den næste?

Da jeg skal til Indien indenfor den næste halvanden måned, har jeg sat mig for at læse "Maxmium City" af Suketu Mehta. Jeg har lånt den af en god kollega. Det bliver en god måde at forberede mig på.

Reservér
  • Bog

Brødrene Løvehjerte (Ved Kina Bodenhoff)

Af Astrid Lindgren (2007)