Hvad læser Nauja Lynge?

Nauja Lynge er foredragsholder og debattør, og har tidligere udgivet debatbogen 'Rigsfællesskabet til Debat', romanen 'Ivalu’s Color' og selvbiografien 'Jeg er Nauja. En grønlandsdansker bekendelser'. Nauja Lynge er selv opvokset i Danmark, og har oplevet at danskernes referenceramme, når det handler om grønlændere i Danmark, kan være både stigmatiserende og indskrænket.

Hvad læser du lige nu?

"'Forførernes klub' af Thomas Rydahl."

Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig det seneste år og hvorfor?

"'Indtil vanvid, indtil døden' forsøger at forholde sig neutral til nazismen, hvilket så alligevel ikke er muligt. Men det er nyt for mig at prøve at forstå, hvordan det kunne lade sig gøre at helt almindelige mennesker bare fulgte trop. Det er et emne, jeg er blevet stopfodret med i skolen, men vinklen var altid på ofrenes side. 
'Udenfor skinner solen' af Hans Petter Hougen (som jeg lige nu skriver en krimi sammen med). Hans refleksioner over den menneskelige ondskab og tragedier er nyttig viden, når man skriver krimi.
'Sommerfugleklanen' af Troels Palshof. 'æser jeg ikke denne genre, men min søster og svoger lokkede med lovprisninger. Gode krimi-plots sluger jeg råt, men jeg plejer at springe over det overnaturlige. Her giver det dog god mening, og bogen rejser en række eksistentielle spørgsmål."

Hvilke bøger anbefaler du altid andre at læse?

"'Den usynliges Vilje' og 'Grønlands Indre Liv' (Erindringer fra barndomsårene og seminarietiden, som han skrev om for at give danskerne et indblik i grønlændernes verden) af Hans Lynge. 
'Med nordlys i øjnene' af Else Lidegaard."

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?

"'Profeterne i Evighedsfjorden' af Kim Leine."

Hvilken bog ville du tage med på en øde ø?

"'Pippi Langstrømpe går om bord' af Astrid Lindgren. Pippi bøgerne læste jeg højt for mine elskede børn, som i mellemtiden er blevet voksne. Men Pippi står stadig i reolen."

 

Nauja Lynge gæstede Christianshavns Bogfestival 2021

Læs mere om Christianshavns Bogfestival