Hvad læser Victor Boy Lindholm

30.05.22
Til juni kan du opleve forfatter Victor Boy Lindholm som en del af det litterære cykelevent "Grand Litteratour". Vi har i den forbindelse spurgt ham om, hvilken litteratur han vil anbefale til de københavnske læsere.

Hvad læser du lige nu?

Lige nu læser jeg 'Ice: Culture and Nature' af Klaus Dodds i forbindelse med arbejdet med en bog, der udkommer i foråret. 

Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig de seneste år og hvorfor?

Senest er det Kirsten Thorups to bøger om Jonna. Kirsten Thorup har en særlig tone og en evne til at skabe komplekse men tilgængelige erindringsbilleder som jeg er meget er inspireret af.

Hvilke bøger anbefaler du altid andre at læse og hvorfor?

Jeg har en stor kærlighed til David Foster Wallaces' essays. De er ekstremt sjove, men samtidig kloge, og har været en væsentlige i meget arbejde med essays.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst og hvorfor?

Haha, kæmpespørgsmål. Jeg har et mål om at læse en stor klassiker hvert år. I år glæder jeg mig til at læse 'Forbrydelse og Straf', hvis jeg får tid.

Hvilken forfatter forfører dig især med sit sprog?

Det er der mange, der gør, men helt aktuelt er det Rakel Haslund-Gjerrild.

Grand Litteratour med Victor Boy Lindholm og Københavnerture

Vi varmer op til Tour de France Grand Depart med en række cykelrelaterede events i København, herunder et unikt litteraturevent, der giver dig mulighed for at se Christianshavn, Holmen og Refshaleøen fra cykelsadlen.

Arrangementet blev afholdt d. 14. juni 2022. 

Materialer