Jiro Taniguchi: Manden der går tur

14.03.12
Jiro Taniguchi er en af de bedste japanske mangategnere, og han har lavet rigtig mange forskellige tegneserier til voksne. Foreløbig findes der kun tre på dansk. I 2010 kom ”Min fjerne barndomsby”, og i 2011 blev ”Manden der går tur” oversat. I år kan vi se frem til "Min fars dagbog"

”Manden der går tur” er en samling små historier, der har været bragt enkeltvis i en japansk avis. De handler om en mand, der er flyttet ud til en forstad i idylliske omgivelser sammen med sin kone.  I hver lille historie er han ude at gå en tur i nabolaget, med eller uden en hund de tog til sig da de flyttede ind. Det er meget enkle små handlingsforløb, og hver historie handler om de ting der sker undervejs. Han møder et par drenge og hjælper dem med at få en legetøjsflyver ned fra et træ, og bliver så siddende deroppe fordi udsigten er flot. Han ser en fugl, han tager en svømmetur, han bliver våd i regnvejr, han hilser på naboen – der er ingen dramatik her. I de små fortællinger skildres der hvad man kan få ud af at iagttage dagligdags hændelser, og tage tingene som de kommer.

Det er en meget læseværdig tegneserie, fordi den er smukt og enkelt tegnet og har en god pointe i at manden i høj grad er til stede i nuet. Mindfulness er jo meget oppe i tiden nu – og her er et godt eksempel på et harmonisk og venligt menneske der praktiserer nærvær til daglig. Politikens anmelder, Kim Skotte, skriver: ”Jeg har denne bog mistænkt for at være en bedre guide til lykken end 1.000 selvhjælpsbøger!”

At læse ”Manden der går tur” er en stille og rolig, rar oplevelse. Man lægger den fra sig glad og inspireret.

for at skrive en kommentar.
Materialer