Kærlighedens konsekvenser

Af Københavns Biblioteker
29.10.09
Addonias første roman giver et sjældent indblik i immigrantlivet - i dette tilfælde i Saudi Arabien. Der kommer desværre få romaner fra den arabiske del af verden. Desto glædeligere er det så, når det endelig sker.

I romanen, der er skrevet af den eritreanske forfatter Sulaiman S.M.Y. Addonia, følger vi en drengs opvækst. For at komme i sikkerhed under krigen sendes han som 10-årig sammen med sin yngre bror til en FN-flygtningelejr i Sudan og kommer senere til Saudi Arabien, hvor han vokser op.

I første omgang kommer han til at bo hos en fjern slægtning, som han flygter bort fra, bl.a. på grund af seksuelt misbrug. Derefter må han klare sig alene. Dels ved at sælge sexuelle ydelser til saudiske mænd og dels ved tilfældige jobs.

Senere vender lykken dog, da en ung kvinde indleder et kærlighedsforhold til ham. Men det er jo strengt forbudt og forholdet afsløres.

Det unge par arresteres, men han slipper med piskestraf. I dette strengt regulerede samfund findes der heldigvis også humanistisk indstillede personer, som er villige til at støtte ham, så han får mulighed for at slippe ud af landet.

Se video på YouTube, hvor forfatteren fortæller om bogen:

Reservér
  • Bog

Kærlighedens konsekvenser

Af Sulaiman S. M. Y. Addonia (2009)