Kampen: George Foreman vs. Muhammad Ali, Zaïre, 1974 - en dokumentarbog af Norman Mailer

09.12.09
Hvis du skal læse en bog om mandfolk i år, så drop B.S. Christiansen og de andre hundehoveder. Kom i stedet med på ringside med Don King og alle de andre koryfæer.

I 1974 var et af årets store begivenheder kampen mellem udfordreren Muhammad Ali og verdensmesteren i sværvægtsboksning George Foreman. Kampen skulle foregå i Zaïre, og alverdens kendte og ukendte journalister, kendisser, politikere og mange andre kom dertil for at følge opgøret.

Den amerikanske journalist og forfatter Norman Mailer var en af dem og var blandt andet ude og løbetræne med Muhammad. I bogen Kampen: George Foreman vs. Muhammad Ali, Zaïre, 1974 fortæller han sin personlig oplevelse af tiden op til, under og efter kampen og det er god underholdning.

De forventninger kampen var omgivet af skabte en helt unik stemning, og Muhammad Alis mange lommefilosofiske udtalelser og forhånelser af George Foreman kastede virkelig brænde på mediebålet.

Hvis du skal læse en bog om mandfolk i år, så drop B.S. Christiansen. Kom i stedet med på ringside med Don King og alle de andre koryfæer. ”Kom nu, George, vis mig noget” sagde Ali. ”Kan du ikke slå lidt hårdere? Det her er ikke hårdt. Jeg troede du var verdensmester, jeg troede du kunne bokse”.


Du kan reservere bogen her:

 

for at skrive en kommentar.
Materialer