Kan man læse Harry Potter for 6 årige?

Dette fine spørgsmål, fik undertegnede bibliotekar for nyligt af en far på bogjagt. Og det er faktisk et rigtig godt spørgsmål.

Jeg tror, at vi er mange, som glæder os til at læse dette eventyr højt for ungerne. Men kan man begynde på Harry Potter for tidligt? Misser ungerne noget, hvis de ikke er vant til mere komplekse universer og persongallerier? Og kan eventyr være for uhyggelige?

Svaret er...

Mit (personlige) svar er: Det kan du som oplæser allerbedst selv fornemme. Beklager det banale svar, men børn er jo heldigvis forskellige :-) 

Harry Potter var 11 år da han begyndte på troldmandskolen Hogwarts (i bog nr. 1) og mit bibliotekssystem synes også, at bogen kan læses af børn fra 11-16 år…Men det er jo noget helt andet, når man får bogen læst op og ens forældre har mulighed for at forklare og snakke med om fortællingen…

En håndfuld (andre) gode bud...

SÅååå…måske er det meget fedt at vente et par år med Harry Potter, hvis barnet er 6 år. I stedet kunne man jo læse højt af andre fantastiske, magiske bøger og serier, så her kommer et par gode bud.

Blandt bøgerne herunder finder du både bøger der er gode til højtlæsning og bøger som den let øvede læser der har knækket læsekoden selv kan læse. Enkelte af bøgerne findes også som lydbøger. 
Bøgerne på listen er ordnet efter alder startende med bøger til de yngste først.