Billede af Gerd Altmann fra Pixabay

Knas i parforholdet?

14.08.20
Har du også været lidt for tæt på din partner denne sommer? I er helt sikkert ikke alene. Der er mange måder at gribe det an på. Nogle drikker sig fulde i billig vin, andre flytter hjem til mor og atter andre læser bøger.

Her er forfatterne dine bedste venner. Der er ikke mange problemer, som der ikke er skrevet bøger om. Disse forfattere fortæller dig ikke at "sådan er livet", "det går over" eller "tror du, du er den eneste. Nej, de vender og drejer alle sider af dine problemer og du kan helt sikkert finde en hovedperson, der har det værre end dig.

Læs mere om begrebet 'Biblioterapi' her.

Vi har kigget lidt i "The novel cure: An A-Z of Literary Remedies" og giver dig her nogle forslag til bøger, som kan hjælpe dig igennem nogle af parforholdets store og små udfordringer.

Utroskab

Læseforslag: Føler man sig fristet, bør man læse "Madame Bovary" af Gustave Flaubert om den unge Emma, som i skuffelsen over at ægteskabet ikke er som hun romantisk forventede, kaster sig armene på den lystne Rodolphe. Om det er løsningen vurderer du selv.  

Barnløshed

Læseforslag: Ufrivillig barnløshed er tilsyneladenden ikke et problem hos Tom og Mary, så hvad er det der sker for den 53-årige Mary i "Vandlandet" af Graham Swift.   

Jul

Læseforslag: Begynder du allerede i oktober at grue forjulen, kan du måske finde trøst i "Et juleeventyr" af Charles Dickens. Den gamle gnier Scrooge har nok større problemer op til jul end du og mon ikke det ender godt for både ham og dig?

For tidlig udløsning

Podcastforslag: Hør podcasten med din partner. Den unge tjenestepige 'Pamela' i bogen af samme navn af Samuel Richardson, bliver efterstræbt af Mr. B. Øvelsen for dig er at holde lige så længe som Pamela holder Mr. B. hen.   

Skilsmisse

Læseforslag: Overvejer du om det er på tide at give op? Læs "Intimitet" af Hanif Kureishi, hvor Jay i løbet af én nat overvejer for og imod sit forhold.   

Husmor

Læseforslag: Føler du at din identitet er ved at forsvinde og du "bare" passer hjem? Læs "The Stepford Wives" af Ira Levin og du vil entet blive lettet eller skræmt, alt efter hvor meget den rammer.    

Jalousi

Læseforslag: Jalousi kommer i mange former. I "Venus i pels" af Leopold  von Sacher-Masoch, underkaster Severin sig den dominerede Wanda og tændes af sin jalousi over hendes interesse i andre mænd.   

Svigermødre

Læseforslag: Det er ikke altid let når man ikke længere er den vigtigste i sit barns liv. I "Daughters-in-law" af Joanna Trollope har Rachel viet sit liv til sine tre sønner, men da der kommer svigerdøtre ind i familien, føler Rachel at hun mister kontrollen.  

For lidt sex

Læseforslag : Hvis der ikke er nok action i soveværelset og efterfølgende frustration og tristhed, er det måske en ide at sammenligne sine lidelser med munkene og nonnerne i David Mitchells bog, "Jacob de Zoets tusind efterår", der foregår på en ø i Japan.    

For meget sex
Læseforslag: Sexfikserede mænd og kvinder kan hælde en litterær spand kold vand over sig selv ved at læse "En hundjævels bekendelser" af Fay Weldon. Beretningen om Ruth, der bliver forladt af sin mand Bobbo til fordel for den feminine kliche Mary Fischer og betaler prisen for det.   

for at skrive en kommentar.