Korsmesse - en bog af Jógvan Isaksen

19.08.10
Hvorfor altid læse det de andre læser? Hvorfor ikke prøve at læse en forfatter der over 18 år på dansk har fået udgivet 3 spændingsbøger med samme hovedperson? (Motivationen kan ikke være at smede mens jernet er varmt!).

Den nyudkomne Korsmesse er en spændingsbog der som hovedperson overbevisende skildrer en Philip Marlowe/Sam Spade-type på Færøerne. 
Den ensomme ridder engageres til at efterforske drabet på to aktivister der har demonstreret mod færingernes grindedrab - og opdager hurtigt at der er stærke kræfter på spil.

Romanen overholder så vidt jeg kan se alle dogmer for en god hårdkogt noir-spændingsbog.
Sideløbende får man indblik i det færøske samfund, natur og miljø - serveret med et stænk sort humor (som de hårdkogte forbilleder ville have gjort).
Enkelte avisanmeldere mener at plottet er hårdtpumpet grænsende til det usandsynlige - tja, måske. Men i en verden der har set mange uhyrligheder forekommer det mig bestemt ikke diskvalificerende for en god læseoplevelse!

Tidligere har samme forfatter skrevet "Blid er den færøske sommernat"(1991) og "Grå oktober"(1995) med samme hovedperson, Hannis Martinsson. De kan endnu med lidt tålmodighed opdrives i bibliotekerne, men er bestemt ikke en dusinvare!

for at skrive en kommentar.
Materialer