Læs hvordan du støtter dit barns læselyst fra 0-15 år

Læs om hvordan du gør din baby glad for læsning eller støtter dit lille skolebarn i den første selvstændige læsning. Her er også råd til hvordan du får dit store barn til at holde fast i læsningen og finder balancen i forhold til skærmtid.

Der er skrevet forældrehåndbøger om hvordan man kan fremme sit barns nysgerrighed over for bøger og læsning fra det er helt lille, og hvordan man kan støtte og motivere sit lille skolebarns lyst til at lære selvstændig læsning. Og sidst, men ikke mindst hvordan man hjælper sit store skolebarn med at bevare læseglæden.  Her er et udvalg af bøger om emnet til dig som forælder: 

"Den lille bog om højtlæsning"

Højtlæsning er godt for det lille barns sprogudvikling, forståelse af verden, søvn og så styrker det båndet mellem jer. Det sætter denne lille håndbog fokus på, ligesom du får du masser af tips til hvordan højtlæsning kan gøres til en hyggelig og sjov aktivitet med dit barn. 

Læs med dit barn – Sådan støtter du dit barns skrive-og læseudvikling 

Mange tror at det er i skolen at børn lærer at læse og skrive. Men forskere mener at denne læring starter meget tidligere. Bogen her er en inspirerende guide til forældre til hvordan de kan støtte barnets læseudvikling ved at tale meget med barnet, stille spørgsmål og lytte, når barnet fortæller, lave sjov med ord, læse højt sammen og tale om det læste.

"Læsehygge"

Bogen her er en inspirerende guide til forældre til hvordan de kan støtte op om deres store børns læsning. Bogen giver masser af tips til hvordan den daglige læsetræning kan blive til en hyggestund.

"Lær dit barn lykken ved at læse: håndbog for forældre"

Vil du give dine børn gode læsevaner og læselyst, der varer hele livet? Så er der hjælp at hente i denne håndbog. Her er også råd til hvordan du fanger og fastholder dit store barns/den unges interesse for læsning og finder en ballance i forhold til skærmtid. 

Bestil bøgerne fra listen herunder.