Lotte Garbers anbefaler erotiske scener

25.02.14
Fem stærke litterære værker med stærke erotiske scener. Forfatter Lotte Garbers har sammensat denne liste med eksempler på stor skrivekunst, der bl.a. bruger erotikken som dramatisk medspiller for deres fortællinger.

 

Under litteraturfestivalen ”Kbh Læser” kan man bl.a. opleve forfatteren Lotte Garbers fortælle om sin mission med at bruge erotik som kreativ inspirationskilde og motor for hendes fortællinger. I den forbindelse har Lotte Garbers samlet denne liste med fem litterære værker, som hver især byder på stærke erotiske scener, der med Lottes egne ord ikke sådan lige forsvinder fra nethinden igen.

 

Her fortæller Lotte Garbers, hvorfor hun har valgt netop disse fem ud:

 

 

Ren erotik i buksen

Morten Brask: She moves in mysterious ways. Novelle fra samlingen ”360 grader”.

 

”Denne her novelle er min yndlings i samlingen, fordi den virker. Den er dragende, fordi man står der til en koncert og er ikke opsat på at der skal ske noget af det frække, og så pludselig - uha! Uanset hvad går den direkte i buksen, og jeg glemmer den aldrig. Tænker, at næste gang jeg skal til koncert et stort sted, ja, så ved man aldrig hvad der kan ske”.

 

 

 

 

 

Frustrationer så lange, så lange

Karl Ove Knausgård: Min kamp IV.

 

”Den er jo egentlig ikke ophidsende. Men hans lange, komplicerede og nærmest morsomme kamp for at opleve et fuldbyrdet samleje er meget fængslende. Den unge mand har kun en tanke i sit hoved i flere år: penetration. Men han kikser så ofte. Den liderlighed, han deler med os her, er altædende, og det er en kraft, som jeg finder meget suggestiv. Ungdommelig, javist, men også så dejlig menneskelig”.

 

 

 

 

 

Endelig - og så ikke noget særligt

Jonathan Franzen: Frihed.

 

”Dette hovedværk over parforholdet sat i en elegant samfundsmæssig ramme levner ikke meget plads til erotik. Alligevel er vi som læsere så kede af det på Pattys vegne, fordi hun dér i high school ikke fik ham, som hun så åbenlyst var tiltrukket af. Men de får lov - Richard og Patty - og beskrivelsen af det, der sker i den hytte er sært uskyldigt, fint og kikset på den der måde, man kan genkende fra eget soveværelse, når man glemmer at tage ankelsokkerne af”.

 

 

 

 

Den lykkelige luder

Michel Faber: Den røde blomst, den hvide blomst.

 

”Fra Londons victorianske tid med gin, lort i gaderne og virkelig væmmelige kønssygdomme. Her følger vi byens bedste skøge, Sugar (!), og hun kan noget, som ingen andre kvinder kan. Måske den bog, der har lært mig flest nye trick, samtidig med at vi har vores bonerte moralisering med os ind i sengen, hver gang. En "Pretty Woman"-historie, hvor Sugar ikke er helt så hygiejnisk som Julie Roberts”.

 

 

 

 

 

 

Dyret i os alle

Tom Wolfe: En stor mand.

 

”Det er Tom Wolfes bedste bog. Og tidligt i romanen får vi en bedækning beskrevet, som gør alle grå sider blege. Denne hingst, dens aggregat og brunst og vilje og blindhed for alt andet end netop dét, det er sådan, man forklarer urkraften i os levende. Det er ret morsomt skrevet, men det er også pornografisk på den bedste, litterære måde. Her får vi selve seksualitetens bouillonterning serveret”.

 

 

 

 

Vil du modtage flere nyheder om kulturlivet i Valby? Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev: Kultur Valby Ekstra.
 

for at skrive en kommentar.
Materialer