Mænd, motion og myter - Kom igang, mand!

Af Københavns Biblioteker
01.10.14
Forfatter, coach og træningsekspert Torben Bremann har skrevet flere bøger om træning og livsstilsændringer, med et særligt fokus på mænd.

 

Det er langt sværere at få mænd til at ændre livsstil og tage vare på deres sundhed, end at få kvinder til det samme. Men hvad skal der til for at få mænd til at ændre adfærd? For det første er de fleste vægttabsprogrammer og sundhedskampagner målrettet kvinder og udformet af - kvinder. Dvs. at de ikke tager højde for mænds tilgang til tingene og dermed ikke appellerer til dem. Mænd motiveres simpelthen på en anden måde end kvinder!

Bøger af Torben Bremann

Forfatter, coach og træningsekspert Torben Bremann har specialiseret sig i netop dette emne, derfor har vi samlet en liste over hans bøger.

Mænd, motion og myter:

Bogen, som foredraget tager udgangspunkt i, tager fat på hvad der skal til for at få mænd igang med at træne og leve sundt. Torben Bremann tager her udgangspunkt i egne erfaringer med de hundredvis af mænd, han har vejledt genem årene. Bogen tager bl.a. fat i motivation, målsætning, træning, kost og livsstilsomlægninger, og kan både fungere som motivator og som praktisk redskab, i form af gennemgang af forskellige træningsformer og madopskrifter.

Hans og bjerget:

Som 60-årig sætter Hans Kornø Rasmussen sig for at cykle de 23 km op ad Mont Ventoux. Ved hjælp af kostomlægning, fysisk træning og mental træning ændres han til en superatlet. Som støtte har han coach Torben Brenmann, der hjælper ham med trænings- og kostprogrammer og de psykologiske triks, der ligger til grund for den mentale optræning. Bogen er skrevet af begge mænd, med deres forskellige blik på Hans' forandring.

Overfladeanatomi - et funktionelt billedatlas:

Et fotografiske billedværk bestående af fotografier af mandens overfladeanatomi. Billederne er forsynet med en detaljeret tegning af de viste muskler, med deres latinske navne. I en lettilgængelig form beskrives bl.a. ledbevægelser, overfladeanatomien og kropsholdningen. Sidst i bogen er inkluderet et stort afsnit med træningsforslag og øvelser. Bogen er skrevet i samarbejde med Martin E. Matthiesen.

Tai Chi Chuan:

En gennemgående introduktion til Tai Chi, med gennemgang af de grundlæggende principper for udførelsen af Tai Chi. Bogen indeholder billedillustrationer af alle trin i formen og beskriver samtidigt øvelserne grundligt. Bogen er både tænkt som en introduktion til nybegyndere og til videre læsning og dybere forståelse for de mere øvede.

 

for at skrive en kommentar.
Materialer