Nye læsere - start begynder øvet

Dit børnebibliotek anbefaler 5 gode bøger om jul og nytår til læsetræningen

Til læsestarten

I “Nytår hos Jens og Liv” fejrer Jens og Liv nytår med far. De skal have nytårstorsk, fyre raketter af og lave nytårsløjer.

Find flere bøger i serien "Lydret 3" her 

Start med “lydret 1 serien” til den allerførste begynderlæsning. Find bøger i serien "Lydret 1" her

Til begynderlæseren

For barnet der lige har knækket læsekoden:

I “Olga hader jul!” skal Olga holde jul med sin far, hans nye kæreste Ulla og Ullas søn Finn. Olga er vred, savner sin mor og føler sig alene. Men så får hun den idé, at hun kan invitere sin ven Rita, som er hjemløs. Det er lige ved at gå galt, men Ulla viser sig heldigvis at være meget sejere end Olga troede.

Find flere bøger i "Olga-serien" her

I “Julie redder Julen” er det juleaftens dag og Julie glæder sig. Hun skal holde jul med sin far og overboen Olsen. Julie og Olsen hygger sig med at pynte op i opgangen imens de venter på at far laver julemad, men Erna på 1. sal forlanger, at de fjerner det igen. Julie synes, Erna er sur, men Olsen tror i stedet, at hun er ked af det fordi hun er ensom. Da Julies far falder og skal overnatte på hospitalet, ender Erna med at invitere Julie og Olsen til julemiddag.

Find flere bøger i serien "Lille Dingo" her

Til den øvede begynderlæser:

 I “Iqbal Farooq og det grønne jule-monster” har onkel Rafiq som sædvanlig en smart plan, der alligevel ikke er så smart og vi møder alle de interessante beboere i opgangen. Iqbal får et stort, flot juletræ i stuen pyntet lidt utraditionelt med gafler og tennissokker, som hele Nørrebro taler om. Men mindre kan nok gøre det til næste år.

“Jul” af Rikke Bøgh er en god fagbog om julen med gode fotografier og tegninger. Den kommer omkring kristendom, traditioner, historie og jul i andre lande.