Nye læsere - start begynder øvet

Dit børnebibliotek anbefaler 5 gode bøger om påske til læsetræningen

Til læsestarten

I "Gæk gæk gæk" af Kirsten Ahlburg får Siv hjælp af far til at lave et gækkebrev til mor. De plukker tre vintergækker i haven, skriver "Gæk, gæk, gæk, kom Lis i en sæk" og limer vintergækkerne på. Mor har tre gæt på hvem brevet er fra.

I "Gæk gæk" af Grete Sonne står der et par fine gækkevers, som barnet kan læse og måske bruge i sit eget gækkebrev?

Til begynderlæseren

I ”Påskeferien” af Bent Faurby er Lærke med Jeppe på påskeferie i Sønderjylland hos hans farmor. I Jeppes farmors have er der både påskeæg og påskeharer.

Til den øvede begynderlæser

"Påske" af Nina Sahl er en god fagbog med korte sætninger om, hvorfor vi holder påske og hvilke traditioner, der knytter sig til denne højtid med flotte farveillustrationer, der understøtter teksten. Der fortælles om begivenhederne omkring Jesus på helligdagene og at det er den første fuldmåne efter 21. marts der viser, hvornår det er påske. Bogen gennemgår også mange forskellige legetraditioner i påsken fx at puste æg, at trille æg og skrive gækkebreve.

"Forår" af Cecilie Bogh fortæller hvilke tre måneder, der hører til årstiden, hvordan temperaturen og dagens længde er, hvilke planter, der spirer mv. Også højtider og udelege, der passer til årstiden, er med. Der er helsides farvefotos som illustrationer med billedtekster og ved siden af teksten er der små grønne faktabokse. Teksten er inddelt i små afsnit.