Nye læsere - start begynder øvet

Dit børnebibliotek anbefaler 7 gode bøger om natur til læsetræningen

Til læsestarten 

I “Et hyl i natten” lyder der et højt hyl fra haven, så Flora og Søren Pind ikke kan falde i søvn. De går på jagt i haven for at finde frem til lyden. Inde i en hule finder de en lille plante, der har tandpine. Flora kalder den for "Lille Bent" og tager ham med til tandlægen. Lille Bent har et hul, men hvor mange mon Søren Pind har? 

Find flere bøger i serien “Floras have” her

I “Op i et træ” vil Fie klatre op i et træ. Det vil Kim også. Fie klatrer, mens Kim bruger en stige. Men det var ikke så smart med stigen.

Find flere bøger i serien “ABC lydret C” her

Start med serien “ABC lydret A” til den allerførste læsning. Find serien “ABC lydret A” her

Til begynderlæseren
For barnet, der lige har knækket læsekoden

I “Tao ser et stort dyr” vil Tao have en lup ligesom mormor har. Han ser på dyr i sin lup, og bliver meget forskrækket, fordi myrer og myg bliver til de rene bæster i luppen.

Find flere bøger i serien “Lyn 1” her

I “Storm og affald” bor egernet, Storm, i en hule i et træ inde i byen. Storm må ikke gå ud af hulen for sin mor, men en dag gør han det alligevel. Han ser en bunke affald, og hører en stemme, som beder om hjælp. Det er Pindsvinet, Stikke, som sidder fast i en tom affaldsdåse. Storm prøver at hjælpe, men han kan ikke, så han må løbe efter hjælp. Han vil spørge Ugle, som er så klog, men Ugle vil ikke hjælpe, hun mener, at menneskene er onde, fordi de smider affald, som kan skade dyr. Storm må finde nogle andre, som vil hjælpe.

Find flere bøger i serien “Storm” her

Til den øvede begynderlæser

“Vandhuller” handler om vandhullernes varierede dyre- og planteliv. Bogen fortæller om nogle af de forskellige dyr og planter, som på forskellig vis har tilpasset sig livet ved eller i vandhuller. Bogen kan give lyst til selv at tage ud og kigge nærmere på dyrelivet i søer.

Find flere bøger i serien “Små fakta” her

“Giftige planter” fortæller om nogle af de giftige planter, man kan finde i Danmark. Først forklares begrebet giftige planter, og på de fem næste dobbeltsidet beskrives fem forskellige planter med tekst, billeder og faktabokse. 

Find flere bøger i serien “Min første bog. Dyr og planter” her

Mange børn kan godt lide at dyrke jorden. Enten i haven eller i en krukke på altanen. “Køkkenhave” fortæller de 8-10-årige, hvordan de kan komme godt i gang med deres egen køkkenhave. Bogen fortæller hvad man skal gøre for at få en god oplevelse med smagfuldt udbytte i sin køkkenhave. Bogen giver en god indføring i både dyre- og plantelivet i en køkkenhave, og kan give lyst til at give sig i kast med selv at dyrke jorden. 

Find flere bøger i serien “Fakta 3. Dyr og planter” her