Når det skal være let at læse

Dit børnebibliotek anbefaler 5 gode fantasy-bøger til læsetræningen

Du kan bestille de lette bøger fra listen i bunden af artiklen.

Til læsestarten - for barnet der kan læse ord med to til tre bogstaver

“Ib og Oz” af Gry Kappel Jensen. Ib falder i søvn i bilen og drømmer om troldmanden Oz. Oz tryller mor, far og lillebror om til dyr. Ib må prøve at standse Oz, inden han selv bliver tryllet om.

Serien "ABC-lydret A" er en god serie til den allerførste begynderlæsning.

Find flere bøger i serien "ABC-lydret A" her

Til begynderlæseren - For barnet der lige har knækket læsekoden

“Viggo og månefolket” af Kim Dalsgaard. Viggo får et gevær af morfar. Da han sigter og skyder på månen, falder den ned i familiens have - og så sker der mærkelige ting.

Find flere bøger i serien "Mikro dingo" her 

Til den øvede begynderlæser

“Den første flyvetur” af Emil Blichfeldt. Er dit barn vild med “Sådan træner du din drage”-universet, vil det elske denne fine bog om dragen Vinge. Det er en fortælling om mod og venskab med flotte illustrationer. Til sidst i bogen er der spørgsmål, som lægger op til dialogisk læsning.

Find serien "Den lille drage" her 

“Heksebogen” af Jan Kjær. Fantastisk fortællingen om pigen Mia, der finder ud af, at hun er en heks. Der findes både hvide hekse og sorte hekse. De sorte hekse bruger deres kræfter til sprede ondskab og sygdom. Mia skal finde ud af, hvilken type heks, hun er. Til sidst i bogen er der spørgsmål, som lægger op til dialogisk læsning.

Find serien "Heksebogen" her 

“Gorokkernes angreb” af Merlin P. Mann. Spændende fortælling om hittebarnet Toron, der bor en lille by i bjergene. Byen bliver ofte angrebet af farlige gorokker, og Toron vil gerne hjælpe med at forsvare byen, men kan han det, når han ikke bærer krigernes blod?

Find serien "Toron-sagaen" her 

God fornøjelse!