Når det skal være let at læse

Dit børnebibliotek anbefaler 5 gode bøger om kærlighed til læsetræningen

Til læsestarten

I “Rosa er vild med rosa” af Marie Duedahl, er Rosa helt vild med den Rosa farve. Alting skal være rosa og hun køber endda rosa hårfarve til hunden. Men efter hendes 7 års fødselsdagsfest, hvor alt er rosa, bliver det næsten for meget. Måske kan Rosa også holde af andre farver?

Lydret 3 er en god serie til startlæseren, som er klar på ord op til fire-fem bogstaver. Find flere bøger i serien lydret 3 her

Start med “lydret 1 serien” til den allerførste begynderlæsning. Find bøger i serien lydret 1 her

Til begynderlæseren

For barnet, der lige har knækket læsekoden

I “Er Luna Linea og Lui kærester?” af Trine Bundsgaard, er Luna Linea gode venner med Lui. Sammen finder de på gode lege og laver sjov med hinanden. De bliver enige om, at de er venner for evigt. Da de andre børn begynder at drille og kalde dem for kærester, bliver det hele pludselig noget værre rod. Men heldigvis går det i orden igen - de er jo bedste venner for altid.

Find flere bøger i serien Luna Linea her

Til den øvede begynderlæser

I “Leo og My” af Sabine Lemire, kan Leo godt lide My, men han ved ikke, hvordan han skal få det sagt. Da My spørger, om Leo vil være kærester, kommer han til at svare nej. Nu må han lægge en plan for at gøre det godt igen, men det er ikke let, når han samtidig er genert og kommer til at lyve lidt for at imponere My.

Find flere bøger i serien Alvildas Stjernebøger her

I “Sig det ikke til nogen!” af Dorte Roholte, er veninderne Emma og Ditte bedste venner. De glæder sig til klassefesten på næste lørdag og snakker sammen om de drenge fra klassen, de kan lide. Men en dag er er Ditte ked af det og fortæller Emma en hemmelighed om sin mor. Bagefter vil Ditte ikke være venner med Emma mere, selvom Emma gør alt hvad hun kan for at få sin ven tilbage. Det er næsten ligegyldigt med alt andet nu, og Emma er helt knust. Hun savner sin bedste ven.

I “Vil du være min kæreste?” af Line Kyed Knudsen, er Klara er forelsket i Benjamin. Hun har købt en gave til ham på hans fødselsdag og hun får sommerfugle i maven, når hun tænker på ham. Hun svarer straks ja, da han med en sms spørger om de skal være kærester. Men da veninderne Rose og Julie får samme sms bliver det hele noget rod.

Find flere bøger i serien K for Klara her