Nordisk Råds børne-og ungdomslitteraturpris 2019

Gå ikke glip af disse flotte børne- og ungdomsbøger

Vinderen: 

Alle tæller med en billedbog af den norske forfatter Kristin Roskifte. 

Årets vinderbog har en lidt gådefuld titelDen henviser til bogens genre, som er myldre- og tællebog, men endnu vigtigere fortæller titlen os, at alle skal tælles med og have betydning, at alle er unikke og værdifulde. Læs hele begrundelsen her. Det er et værk, som man kan læse mange gange, og hvor man hele tiden opdager noget nyt.
Anbefales fra 5 år. 

To danske bøger blandt de nominerede: 

Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor af Jakob Martin Strid. I denne bog spiser Mumbo Jumbo mysteriesvampe og bliver kæmpestor. Så stor at han ikke kan få kram af Mumbo-mor, og den eneste, der kan hjælpe, er heksen Baba Jaga, der bor i Sibirien, 10.000 km væk. Det bliver en spændende rejse. 
Strid sprudler af fortælleglæde i denne historie. "Han kan som alle de allerbedste, eventyrlige fortællere, lukke sindet op hos både børn og voksne. Og det sker som regel med en raffineret humor som nøgle"  Læs hele begrundelsen for nomineringen 
Anbefales fra 3 år. 

Styrke af Cecile Eken. Dette er første bog i trilogien karanagalaksen. Pigen Saga Sølvisdatter kommer fra planeten Hvidøy i Karanagalaksen. Hendes rumskib er slået ud af kurs og hun driver afsted, alene i det uendelige univers. Hun forbereder sig på at gå i dvale, men inden da skrifter hun sin historie i rumskibets log. Virkelig spændende science fiction til alle, der godt kan lide en storslået fortælling med troværdige personer man kommer til at holde af, og en fantastisk univers-beskrivelse. Læs begrundelsen for nomineringen
Anbefales fra ca 12 år. 

Læs også 

Den skrækkelige historie om Hende den lille af svenske Lena Ollmark. En grum, grotesk og alligevel varm spøgelseshistorie om en pige, der mobbes i skolen og er så ubetydelig, at hun end ikke har et navn. En gyserhistorie der er velegnet til højtlæsning.
Anbefales fra 8 år. 

I alt 14 værker var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2019. Otte nordiske sprog er repræsenteret blandt årets nomineringer. 2 af titlerne er danske væker og den norske vinder, samt et af de svenske værker kan du bestille herunder: 

Læs alt om de nominerede

 

13.11.19