Nytårforsæt? Læs med dit barn

Begynder dit barn i skole i år? Eller er det bare tid til en ekstra indsats derhjemme for at sætte gang i læselysten og den sproglige nysgerrighed? Så har vi her nogle sprogtips og en række skønne bøger der er gode at læse sammen, både billedbøger og sjove rim og remser.

Som børnebibliotekarer kan vi anbefale jer at:

• læse højt hver dag og gøre det til en hyggelig del af hverdagen.
  • læse rim og remser med dit barn. Det hjælper dit barn til genkende sprogets rytme, bogstavernes lyde og er ikke mindst sjovt at lege videre med.
  • skrive små huskesedler og send en sms til bedsteforældrene sammen.
  • kigge efter bogstaver og ord i hverdagen. Det kan være på skilte i byen og butikkerne eller på mælkekartonen på morgenbordet.
  • lad dit barn se dig læse selv, for læselyst smitter! Kom på biblioteket og lån en masse gode bøger, så I altid har nok at læse i derhjemme.

Bestil de gode bøger med rim og remser og historier der er gode til højtlæsning fra listen herunder

Rigtig god læselyst!

Oprindeligt skrevet af Randers Bibliotek