Øer i Litteraturen

I uge 46 2017 inviterer Nordisk biblioteksuge børn, unge og voksne til at tage med på øhop i den nordiske litteratur med temaet Øer i Norden.

Øer er på mange måder præget af en spændende dobbelthed. På den ene side er øer et trygt og forankret sted, hvor man kan trække sig tilbage, og mange, som bor på fastlandet, forbinder øer med ferie og naturoplevelser, man længes tilbage til. På den anden side kan øer også være en kilde til isolation og udlængsel. Øer har en mystisk natur, som ikke bare udgør fysiske rammer for den nordiske litteratur, men også et metaforisk billede for sanserne. Med temaet Øer i Norden bruger Nordisk biblioteksuge litteraturen til at sætte fokus på den fysiske ø, men også dens symbolske kraft som en afspejling af følelser som tilhørsforhold og isolation.

Her er et udpluk af ø-litteratur:

Reservér
  • Bog

Vi, de druknede : roman

Af Carsten Jensen (f. 1952) (2006)