På tynd is

20.10.20
Sarah Engells YA-gyser fra et skatermiljø er andet og mere end en gyser.

Vi er i et skatermiljø, hos unge storbymennesker, der dyrker en dynamisk sport. Man kunne jo tro, at et sådant miljø ville være åbent og progressivt, fx frit for vanetænkning omkring kønsroller. Men det er drengenes hjemmebane. Piger skal ikke tro de er noget.

Sarah Engell researcher sine miljøer, og denne bog er skrevet på baggrund af autentiske personlige beretninger fra unge.

Vigga er en dygtig og ambitiøs skater, men opdager, at hun ikke nødvendigvis bliver beundret for sin dygtighed. Hun bliver hængt ud og chikaneret på de sociale medier, det nye terrorvåben. Hun bliver truet, men hendes nye kæreste vil gøre alt for at beskytte hende - viser det sig!

En bog om sport, kønsroller, psykisk terror, samt brug og misbrug af sociale medier. Hvorfor skal vi også altid fotografere alting og lægge det på nettet? Sådan spørger en person i bogen. Svaret er selvfølgelig - på den ene side - at den teknologiske udvikling har gjort det muligt. Vi bruger de medier, vi har adgang til, sådan har det altid været. På den anden side handler det også om værdier. Den djævel man får på nakken, passer til den gud man dyrker. Når selvdokumentation og selviscenesættelse er vigtig for os, blotter vi os for misbrug.  

Der er stof til eftertanke i bogen, men den kan også læses som en effektiv gyser. Viggas værste plageånd er en klassisk psykopat i bedste Hitchcock-stil. Denne bog kan og vil meget, og den ender heldigvis godt! Den lykkes med det hele, takket være forfatterens stærke fortælle-muskler.

 

Materialer