Rolige bøger før søvnen

At læse en god bog eller lytte til en lydbog, før man går i seng, er en rigtig god måde at få ro på et ellers summende hoved. Her er en række boganbefalinger, der kan få dig ned i gear.

Bøger kan give ro i hovedet

Jeg elsker at høre lydbøger, før jeg falder i søvn, og med timeren i eReolens app, kan jeg fint finde tilbage til der, hvor jeg nåede til, dagen efter. At jeg kan slukke for lyset i skærmen og lytte til en rolig indlæsers stemme virker rigtig beroligende på mig, og hvis du også har det på samme måde, så er denne bogliste særligt til dig. 

Rolige bøger uden alt for meget drama

Jeg har fundet nogle bøger frem, der ikke er alt for fulde af traumer, mord og undergang, men derimod giver plads til eftertænksomheden, humoren og det at dvæle ved det nære, og som generelt har et roligt fortælletempo.

Listen byder naturligvis også på én af mine helte fra den danske litteraturskat, nemlig Steen Steensen Blicher, om hvilken Peter Sommer har skrevet de udødelige linjer "Jeg læser Steen Steensen Blicher / I sengen for at falde i søvn" - måske det var noget, du skulle prøve? 

 

God læselyst og sov godt - VH Rasmus Riiskjær, Husum Bibliotek

Oprindeligt skrevet af Rasmus Riiskjær, eReolen.

15.05.21