Silas Mercier

Mød Bag om København: Indholdet i nyhedsbrevet Bag om København skabes af en række medarbejder og samarbejdspartnere. Én af dem er Silas Mercier (f. 1991) som er cand.mag. i Dansk og Historie og litteraturformidler ved Østerbro Bibliotekerne.

Med en særlig interesse for byens steder, arbejder Silas på at genopdage lokaliteter på Østerbro, der gemmer på gode historier om Københavns litteratur- og kulturhistorie.
Silas er desuden ekstern lektor ved Roskilde Universitet, hvor han vejleder og underviser i dansk litteratur.

Hvilken bog er du i gang med at læse?

- "Lige nu læser jeg to bøger samtidigt. Walter Benjamin lille bog "Barndom i Berlin omkring år 1900" og Suzanne Brøggers "Creme Fraiche". Den ene bog sluger jeg grådigt, den anden læser jeg i små bidder."

Hvis du skal anbefale én københavnerbøg, hvilke er det så?

- "Hvis jeg kun må anbefale én københavnerbog, er svaret let: Tom Kristensens "Hærværk". Det er en af mine yndlingsbøger."

Hvad er dit favoritsted i København?

- "Det er vel sådan, at byens steder får særlig betydning for os i kraft af vores personlige tilknytning til dem. Jeg bor på Nørrebro, og når jeg er i et særligt humør, holder jeg af at opsøge byens terrain vague (tærsklen ml. by og forstad); her vader jeg rundt, stjæler et æble og mindes min opvækst i provinsen."

Bag om København

Tilmeld dig Nyhedsbrevet

Få viden om Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden

15.11.21