Sverige i flammer

12.08.22
Den svenske forfatter Jens Liljestrand har med sin debutroman, ”Selv hvis alt forsvinder”, skabt en realistisk katastroferoman om et Sverige i en nær fremtid, meget nær, ramt af hedebølge, tørke og brand i de nordlige svenske skove med heraf følgende flygtningestrømme, plyndringer og klimaaktivisme.

”Selv hvis alt forsvinder” er en spændende, vedkommende og tankevækkende historie med interessante karakterer. Romanen er opdelt i fire afsnit, hvor vi ser begivenhederne fra fire forskellige personers synsvinkler, personer som på den ene eller anden måde interagerer med hinanden.

Vi møder hykleren Didrik, som udadtil virker miljøbevidst, men indadtil falder igennem på alle parametre. Så er der influenceren Melissa, som prøver at fornægte katastrofen. Og rigmandssønnen André, som søger anerkendelse hos sin far og ender ud som mislykket klima-aktivist. Og endelig Vilja, datter til Didrik, som i sidste ende bliver den der faktisk gør noget og også redder familien.

Liljestrand er blevet sammenlignet med filminstruktøren Ruben Östlund. De udstiller velfærdsmenneskets dumheder og i særdeleshed den moderne mands afmagt.

Denne medrivende roman er allerede oversat til 22 sprog og anbefales VARMT herfra.

Materialer