Tyrkiet bag facaden

03.06.10
Tyrkiet ligger som en geografisk og politisk bro mellem Europa og Mellemøsten. Pola Rojan har skrevet en spændende bog om landets skyggesider.

Tyrket opstod som stat på ruinen af det Osmaniske Rige. Det osmanniske imperium brød sammen i kølvandet af 1. Verdenskrig. På Balkan og på den arabiske halvø opstod nye stater. I hjertet af osmanerriget skabte ungtyrkeren en ny stat: Tyrkiet.

Bogen, Ergenekon : Tyrkiet bag facaden, skildre de mørke sider af landets politiske historie, der har været en balancegang mellem millitærets kontorl med staten og demokrati.
Bogen fortæller hvordan militæret i involveret i politisk motiverede mord og forfølgelse og er indvolveret i netværk af tvivlsomme funktionærer, kriminelle, ultranationale grupper som De Grå Ulve.

Forfatteren, der er journalist og har beskæftiget sig en del med landet, skriver i tilgængeligt sprog og med indsigt.

Hør Pola Rojan i samtale med Anna von Sperling om afsløringerne i hans nye bog 'Ergenekon - Tyrkiet bag facaden'.
Ergenekon - Tyrkiet bag facaden på Information (26. april 2010)
"Journalisten Pola Rojan, der til daglig er Tyrkiet-korrespondent for Morgenavisen Jyllands-Posten, har indsamlet materiale om det netværk af højreorienterede gadebander og højtstående militærpersoner, der siden det moderne Tyrkiets fødsel har været statens skygge. Hør Pola Rojan i samtale med Informations Anna von sperling om afsløringerne i hans nye bog "Ergenekon - Tyrkiet bag facaden"."
for at skrive en kommentar.
Materialer