Find vej i København anno 1902

Få historier om København og livet i byen i din indbakke en gang om måneden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet Bag om København.

Vejvisere er et udmærket middel til at tage temperaturen på København et givent tidspunkt. Et smukt eksempel på det er en vejviser på hele 4 sprog (dansk, engelsk, fransk og tysk) fra 1902. Den giver i tekst og billeder et detaljeret indblik i datidens København, fx mange private og offentlige institutioner, butikker, virksomheder, museer, teatre og andre spændende sager.

Vejviser 1902

Reklamer indleder og afslutter vejviseren. Her en reklame for "Dansk Rejsebureau" som lokker med togrejser - og måske også udsigter til et lille stævnemøde undervjs. Det fremgår at der også var rejsebøger og udstedelse af pas. Alt i et!

Reklame

Fotoer  og facadetegninger af gadeforløb er flere steder anbragt over de alfabetisk ordnede gennemgange af Københavns gader. Herunder ses fx Frederiksberggade, hvor  der om Atelier Premier fortælles at det er særegent idet det er "Indrettet i Stuelokalerne, og ... Fotograferingen foregaar ved elektrisk Lys, hvilket bevirker, at der til Stadighed kan leveres de mest udmærkede Fotografier, da Belysningen altid er ens."

Vejviser 1902

Derudover kan man også nyde fotoer af butiksinteriører og -facader, med udvalgte butikker, virksomheder, forretninger mv. Kort fortæller hvordan København har udviklet sig, og er ordnet efter de forskellige kvarterer i København.

Vejviser
Københavns Havn