VW type 2

20.01.10
Det er en sand klassiker på fire hjul - VW type 2. Nok bedre kendt som Folkevognsrugbrødet, der også er titlen på Jørgen Kjærs bog om bilen med de mange anvendelsesmuligheder.

Ud fra en særlig dansk synsvinkel fortælles historien om Folkevognsmodellen med de mange navne: bl.a. folkevognsrugbrødet, transporteren og bussen; fremstillingen lægger mest vægt på historien om den meget forskelligartede brug "rugbrødet" blev udsat for op gennem tiden.

I lektørudtalelsen fra DBC skriver Knud Weile: "En flot præsentation i tekst og billeder af folkevognsrugbrødet, der i mange år var et fast indslag i trafikbilledet i Danmark, hvor køretøjets praktiske konstruktion og gode pladsforhold gjorde det velegnet både til hverdagens vare- og persontransport og til lange eventyrlige ferieture."

Bogen er rigt illustreret af billedmateriale fra datidens brochurer og reklamer. En kulturhistorisk oplevelse.

Kjær, Jørgen
Folkevognsrugbrødet. Motorploven, 2009. ISBN 978-87-91427-22-0. 381 sider.
Opstilling på biblioteket: 62.72209

Anmeldelser & artikler

Folkevognsrugbrødet er blevet kult. af Allan Graubæk. På Politiken. (26. november 2009)
"Rugbrødet har været fast inventar på gaden i 60 år, men er i dag et særsyn."

Rugbrød med smør. af Gorm Albrechtsen. På Fyns Amst Avis. (19. decemebr 2009)
"Herlig bog om det elskede Folkevognsrugbrød."

Tandlæge laver bog om folkevognsrugbrød. af Jacob Fejrskov Pedersen. På DR.dk: P4 Østjylland. (17. februar 2009)
"Håndværkerne var vilde med den, og det var hippierne også.
Folkevognsrugbrødet skal nu foreviges i en dansk bog, der skal samle den almidelige mands oplevelser med bilen."

Type 2-links

Volkswagen Type 2. på Wikipedia [en]
The Volkswagen Type 2 (also known as Transporter or Bus) was the second automotive line introduced by German automaker Volkswagen. It was a van introduced in 1950, initially based on Volkswagen's first model, the Type 1, also known as the "Beetle".

VWNettet.dk
Forum for VW-entusiaster.

VW-bussen
En blog om VW bus type 2 1968-79.