Besøg Blomsten og læs under den himmelske blomstereng

Mød Yoda, Dobby og Kung Fu Panda!

Blomster og Harry Potters hjælper
På Ørestad Bibliotek hænger de farvestrålende orange, gule og røde Louis Poulsen lamper ned fra loftet som en himmelsk blomstereng. Her kan man nemt finde et sted at sidde, for hér er god plads. Biblioteket er et livligt sted, hvor formiddagen primært er dedikeret til skoleklasser og institutioner, men alle er selvsagt velkomne til at komme på besøg. Biblioteket er et stort ”ét rums” bibliotek med rene linier og mange hvide vægge, hvor der ofte er fine udstillinger at se. Der er puslebord, legetøj, puslespil, udklædningstøj og et kæmpe billedbogsmøbel ved navn Blomsten man kan kravle rundt på og inden i. Det er meget populært. Rundt om i biblioteket gemmer figurer af Yoda, Dobby og Po fra Kungfu Panda sig, så tag en tur rundt i stuen og på 1. sal for at finde dem.

Ørestad Bibliotek

Bygningen
Ørestad Bibliotek ligger midt i Ørestad City ved Fields, og der går metro lige til døren. Biblioteket ligger i samme bygning som Ørestad Skole, og bygningen er tegnet af KHR arkitekter. Inspirationen til bygningens udseende med de mange gule mursten og trappeformen på bygningen er en italiensk bjerglandsby. Naboen er Ørestad Gymnasium, som også er en flot bygning, især inden i.

Oplevelser for børn og voksne
Biblioteket huser, udvikler og afvikler mange kulturelle arrangementer for børn, unge og voksne: https://bibliotek.kk.dk/sites/koebenhavn.ddbcms.dk/files/files/news/efteraarsprogram_2019_ore_master_web_002.pdf
Som noget helt særligt udvikler biblioteket selv børnelitterære temadage, hvor huset flere gange om året forvandler sig til et litterært univers. I foråret var der eventyrdag, hvor man blandt meget andet kunne prøve at trække sværdet op ad stenen. Til efteråret vil der være Nomerdag og  selveste Jan Kjær kommer på besøg.  Efteråret sluttes af med en Starwars dag, så kik forbi og må the force be with you, fordi man skal igennem diverse prøver for at få et sejt diplom.

workshop

Workshops
Flere gange om året afholdes workshops, hvor midten af biblioteket bliver et stort kreaværksted, hvor der tegnes, males, klippes etc. Det er supersjovt.
I efteråret vil der være Krible-krable workshop og Jungle workshop. Hver anden uge afholdes der Hack-lab onsdag aften fra kl. 18-21 for børn og voksne, hvor man kan komme og hacke elektronik, lodde, bygge robotter og meget mere.

Bogklubben Bogbusters
Er du mellem 9 og 13 år og elsker at læse, så vil Bogbusters være noget for dig. De mødes hver måned.

Rytmik
Når sæsonen går i gang, er der børnerytmik for de 1-3 årige om lørdagen, samt babyrytmik for de 3-10 måneder gamle om fredagen.

Legeplads
Lige ved siden af biblioteket i 1. sal niveau ligger der en platform med en stor legeplads, som benyttes af Ørestad Skole i frikvarterne, derudover er den til fri afbenyttelse.

Park og natur
Byparken ligger et par hundrede meter væk. Den er større end Ørstedsparken, og der er mange muligheder for at rutsje, gynge, løbe, og slappe af. Derudover ligger Amager Fælled og Naturcenter Vestamager et metrostop væk, så hér er rig mulighed for at få utrolig mange fede oplevelser som børnefamilie, se dyrelivet: Tudser, hjorte, salamandere, får, køer etc.

Med andre ord, hvis du har hørt, at Ørestad er uden charme og sjæl, så tro om igen, og kom herud og undersøg det selv - fordi hér er masser af kultur, natur og oplevelser. Og sidst men ikke mindst, du kan også møde en trold, der er tegnet af illustratoren og forfatteren John Kenn Mortensen. Den er vi meget beærede over at have permanent.

Morten Findstrøm
Børnebibliotekar og kulturformidler