Børnebiblioteket på Østerbro Bibliotek sætter fokus på bøger, bevægelse og fordybelse

Østerbro bibliotekerne sætter børnenes læselyst i fokus. Derfor er vi glade for kunne byde børnefamilier og unge indenfor i vores nye børnebibliotek. Her er det muligt for alle aldre at gå på opdagelse i litteraturen og voksne kan tage deres småbørn med i babyzonen, hvor rammerne kan være med til at stimulere barnets sprog.

Et fleksibelt rum for børn og unge 

På børnebiblioteket har vi fokus på: 

  • Rummet skal være et sted, der først og fremmest skaber glæde blandt børnene 
  • at bidrage til at øge børnenes læselyst – fra de er bittesmå 
  • at skabe et inspirerende biblioteksrum, der gør at børn og unge har lyst til at fordybe sig i bøgerne
  •  at indrette rummet mere fleksibelt med blandt andet aktivitetszoner inddelt i aldre.  

I Børnebiblioteket kan man derfor glæde sig til at gå på jagt efter gode bøger og sætte sig godt til rette i vores møbler. I kan blandt andet finde litteratur i de forskellige alderszoner, der er inddelt i følgende aldersgrupper: 0-2 år, 3-5 år, 6-9 år og unge i alderen 9-15 år. 

Et bibliotek, hvor man både kan lege og fordybe sig 

Har du lyst til en tur i bogstavstoget? Eller gå på opdagelse i bogborgen? Moderniseringen af børnebiblioteket giver børn og unge god mulighed for at bruge rummet, der er gode muligheder for siddepladser, og så er der en farverig scene, som både kan byde op til leg og arrangementer for børn. I ungeafdelingen, har vi mulighed at skabe et ekstra rum ved hjælp af gardiner. Her kan vi tænde for projektoren og inviterer oplægsholdere ind. 

Oplev Østerbro gennem børnebibliotekets udsmykning

Kunstneren Matylda Rosenbæk har skabt vægmalerier og en gulvmåtte med genkendelige bygninger fra Østerbro. Udsmykningen indeholder masser af sjove detaljer, som kan være med til at sætte gang i en snak om både bogstaver og lokalområdet. Kom selv ned og kig, - tegningerne er spændende for både store og små.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores børnebibliotek!

Modernisering af seks børnebiblioteker i København

Kultur – og fritidsudvalget i Københavns Kommune har bevilliget penge til modernisering af seks børnebiblioteker i år 2021-2022 og her er Østerbro bibliotek er et af dem.