Lette bøger på Vigerslev Bibliotek

De nye læsere

18.07.18
Her på Vigerslev Bibliotek er det nu blevet lettere for nye læsere at finde bøger. Vi har opdelt vores letlæsningsbøger i 3 kategorier : Starterne, Begynderne og Læserne. Nogle af bøgerne står som serier, mens andre er opstillet efter forfatterens efternavn.

Starterne

Starterne (smlet)

Det er bøger for børn, som skal i gang med at læse. Her kan det være en god idé at starte med de lydrette bøger, som ofte er bøger med meget få stavelser. Der findes dog også andre gode bøger i denne kategori. Fælles for dem er, at hylderne er markeret med røde skilte.

Begynderne

Begynderne (smlet)
Det er bøger for børn, som er klar til at gå videre til de lidt sværere bøger med flere linjer og måske lidt længere ord. Her er hylderne markeret med grønne skilte.

Læserne

Læserne (let)
Her er der bøger for børn, som nu kan læse større afsnit med flere og længere ord. Og her er hylderne markeret med blå skilte.

De gode læsere
Når de lette bøger virker lette, er børnene klar til at gå videre til resten af børnebiblioteket. Her er bøgerne opdelt i alm skøn (romaner), fantasy, science-fiction, gys og krimi. Også her vil man kunne finde bøger af forskellig sværhedsgrad.

Har du brug for inspiration eller gode råd til at få dit barn til læse?
Spørg på biblioteket.

Husk at det er lettere at få børn til at læse, hvis de selv er med til at finde bøgerne.