Den bedste AT-opgave: Find materiale på bibliotekets hylder

01.01.18
Årets AT-opgave hedder "Alternativer - ideer til forandring og fornyelse". På bibliotekets hylder finder du mange typer materialer til opgaven.

Søg snedigt  i bibliotekskatalogen

Søg snedigt - med emneord
Når du søger på vores hjemmeside efter et emne, kan det betale sig at søge med emneord. Her er et eksempel:
For at finde materiale om USA's udenrigspolitik kombinerer du en række emneord, således:

fx em=usa em=udenrigspolitik em=sikkerhedspolitik

eller et andet ex: em=energi em=vindkraft em=vindmøller

Skal du kombinere 2 emner?
Og kan du ikke finde noget, når du søger på begge emner i én søgning?  Så split din søgning op i 2 søgninger, derefter må du selv kombinere informationen.

Ex: Bøger om den industrielle revolution og en beskrivelse af hvordan en dampmaskine fungerer (ned i detaljen) skal du sandsynligvis søge efter forskellige steder i biblioteket.  Revolutionen i 60.9 og 91.7  medens dampmaskinen står i 62.22

Søg snedigt på en bestemt forfatter
Skriv fornavn og efternavn - hvis du kender begge dele

Søg præcist  så du ikke drukner i hits
Brug facetterne (=valgmulighederne) i venstre side til at sikre et præcist og ikke for stort søgeresultat

Se evt. vores videoguides om søgning:
Sådan søger du - enkel søgning
Sådan søger du efter artikler

Søg avanceret med emnenumre - se hvordan

Find bogen i biblioteksrummet
Når du slår bogen op, vælger du at klikke på 'detaljer om materialet' : her ser du opstillingsnummeret, fx 98.636, hvis det drejer sig om amerikansk udenrigspolitik.

Ved søgeskærmene rundt omkring finder du en oversigt over numre og etager. Fx finder du reolerne med fx 98.636 på 3. sal på Københavns hovedbibliotek.

Tjek bibliotekets emneguides – måske netop DIT emne er behandlet i en af dem - og det gør din jagt på materiale meget nemmere

Materiale på  en anden slags hylde - altså den elektroniske hylde

Bibliotekets E-materialetilbud giver dig adgang til mere end 150.000 bøger online og tusindvis af artikler.

De er altid hjemme. For at få adgang til dem hjemmefra skal du bo i Københavns kommune og være indmeldt som låner hos os.
Tjek dem ud og brug dem flittigt. Her får du en oversigt over dem: Køreplan mod dit 12-tal

Materialet findes ikke i bibliotekskatalogen: Hvor så?

Brug bibliotek.dk -  så skaffer vi materialet til dig fra et andet bibliotek - fx Skagen !

Meld dig ind og søg på bøger eller på artikler, bestil det du ønsker og afhent materialet  på dit eget bibliotek

Tilbage til : Den bedste AT-opgave starter (ofte) på biblioteket