Det bedste spil i årevis - ”The Witcher III – Wild Hunt”

Af Københavns Biblioteker
29.07.15
Selvom "Dragon age: Inquisition" sidste år var velvalgt som årets spil, er det allerede tidligt i år blevet overgået. Langt overgået endda! "The Witcher III: Wild hunt" er blandt de bedste spiludgivelser i årevis og det er fyldt med lækkerier og historiefortælling i verdensklasse. Baseret på Andrzej Sapkowskis bøger, er et mesterværk (ja, et mesterværk) opstået og det bør enhver voksen simpelthen spille.

I maj måned 2015 udkom spil nr. tre i serien ”The Witcher” og sikke en oplevelse!

Serien er baseret på den polske forfatter Andrzej Sapkowskis bøger af samme navn og handler om den genetisk muterede monsterjæger Geralt.Geralt er på en gang en sarkastisk kynisk lejemorder og en retfærdig kriger med sit helt eget kodeks. Han slår gerne ihjel, så længe han bliver betalt for det, men går ikke i vejen for at hjælpe hvor han kan.

Spillet er en mastodont i størrelse, selv af et rollespil at være, og jeg har indtil videre brugt hen imod 150 timer på at spille det. Når dialogmanuskriptet alene er på hele 450.000 ord (det samme som ca. 4 bøger), fordelt på 950 karakterer og har taget 2½ år at indspille, siger det lidt om hvor omfattende det er.
Det har derfor også taget mig lang tid at finde ud af hvordan man forklarer, hvad så stort et værk egentlig handler om.
Der er en hovedhistorie i spillet, men hver eneste sidemission indeholder en historie, hvert eneste sted du rejser hen byder på historier og hver person du møder i spillet har en historie og hvert valg du tager i spillet påvirker historiens gang. Jeg ridser op, hvor omfattende en historiefortælling den polske spiludvikler CD PROJEKT RED har skabt:

Der er historien om kærlighed, imellem Geralt og hans udkårne, troldkvinden Yennefer.
Der er historien om kærlighed, imellem Geralt og hans udkårnes veninde Triss Merigold og som man nok kan fornemme, er der også mulighed for et trekantsdrama.
Der er historien om forældrekærlighed i Geralt og Yennefers søgen efter Geralts unge lærling Ciri, som har
evner helt ud over det sædvanlige.
Der er historien om paralleluniverser og Ciris evne til at rejse på tværs af dem.
Der er historien om hustrumishandling og et ulykkeligt ægteskab, en nærmest Shakespearesk tragedie.
Der er historien om Geralts dysfunktionelle venskab med skjalden Dandelion (Mælkebøtte), der på en gang er en komisk selvoptaget kunstersjæl og kvindebedårer, og samtidig er en vital del af hans søgen efter Ciri.
Der er historien om elendighed i form af de tre damer i skoven, der udøver magisk magt overfor mennesker og spiser forældreløse børn.
Der er historien om kvindesyn og kvinders rettigheder i en mandsdomineret verden.
Der er historien om racisme og af menneskernes undertrykkelse af især elverfolket.
Der er historien om snehvide og de syv små dværge.
Der er historien om forretningsmonopoler i storbyen Novigrod, hvor mestersværdsmeden Hattori  (Hanzo) er blevet sat ud af spil af mafialignende forretningsmetoder.
Der er historien om bandekrig i storbyen Novigrods gader, hvor flere fraktioner kæmper om magt og markeder.
Der er historien om hekseforfølgelser og om menneskers behov for at skabe frygt og fjendebilleder.
Der er historien om den syngende men knap så intelligente trold Trollolo, der er sat til at passe på skibe, som smadrer skibene og bygger et hegn af dem, så skibene selv kan passe på skibene!

Jeg kunne blive ved. Der er hundrede andre historier om krig, tronraneri, revolution, landevejsrøveri, monsterjagt, frygt, nationalisme, selvstændighed - og nej, spillet vil ikke for meget på en gang!
Det er fyldt med superfede, fyldige og velgennemtænkte historier der indeholder både universelle og dybe temaer, krydret med blod, svig, sex, død og ødelæggelse. Alt sammen pakket ind i en tegneserieinspireret verden, der har dybe rødder i slavisk mytologi.
De valg man stilles overfor i spillet handler ikke bare om at være den gode eller den onde. Ofte skal man vælge imellem lort og lort. Du stilles i situationer fyldt med gråzoner, hvor det er meget lidt åbenlyst, hvad konsekvensen af dine handlinger betyder for hver enkelt historie.
Sammensat med en skarp humor, et væld af referencer til andre værker, virkelig flot grafik og et gennemført engagerende gameplay udgør det alt sammen mesterværket (ja, mesterværket!) ”The Witcher III: Wild Hunt”.

Det er så absolut et af de bedste spil, jeg nogensinde har spillet. Det er så dybt, lækkert, unikt og frækt, at det står over samtlige andre spil, der er udkommet de seneste år. Historiemæssigt er det måske kun ”Skyrim” og ”The Last of Us”, der kommer i nærheden. Der skal altså ske mirakler, hvis ikke det bliver årets spil.

Det er ikke strengt nødvendigt at have spillet de to første spil i serien. Jeg har ikke brugt ret lang tid på dem, men har brugt 5 – 8 minutter på Youtube for at få baggrundshistorien.
https://www.youtube.com/watch?v=AXfW2LWK3m4

Snyd ikke dig selv for den helt særlige oplevelse at spille 3. persons rollespillet ”The Witcher III: Wild Hunt”.
Spillet udkom d. 18. maj og kan spilles på Playstation 4, Xbox One eller PC og vejret indbyder jo ligefrem til det :-)

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer
Reservér
  • Playstation 4

The witcher III : wild hunt (Playstation 4)

Af CD Projekt Red (2015)
Læs mere
: The witcher 2 : assassins of kings
Reservér
  • Xbox 360

The witcher 2 : assassins of kings

(2012)
Læs mere
Reservér
  • Pc-spil

The witcher : role-playing game

Af Michal Madej, Adam Badowski, Michal Iwanicki, CD Projekt Red (2007)
Læs mere
Reservér
  • Playstation 3

Skyrim (Playstation 3)

Af Bethesda Game Studios (2011)
Læs mere
Reservér
  • Playstation 3

Dragon age - inquisition (Playstation 3)

Af Bioware (2014)
Læs mere
Spørg biblioteket