Digitalt guld til opgaveskrivningen

10.09.18
Digital hjælp til at få 12-taller.

Det er højsæson for studiestart og bibliotekernes webunivers med it-hjælp, eKurser.nu, slår til med digital hjælp til at få 12-tallerne

Ligesom Finland er de 1.000 søers land er folkebibliotekerne de 1.000 databasers univers. Det er nuvel en overdrivelse, men der er gratis adgang til rigtig mange databaser med oceaner af viden, som for eksempel alle studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan lade sig berige af, når de skriver opgaver og projekter.

Men en ting er selve den frie adgang til viden og medierne, noget andet er at finde rundt og huske det vågne kritiske øje på vejen.

Derfor har eKurser.nu samlet en række kurser, der tilsammen hjælper på vej med at blive dygtigere til at arbejde med at søge og finde kilder og pålidelige artikler i databaser og være kritisk over for dem.
Hvordan er det for eksempel lige man finder frem til den rette hylde på biblioteket? Det kan kurset ”Find vej med DK5” lette sløret for.

Der er tale om korte online-kurser, der både kommer med step-by-step guide og videoinstruktion. Lige til at kaste sig over fra sofaen eller skrivebordet.

Oversigt over kurserne til studerende

Kvalificeret søgning
Dette kursus er henvendt til dig, der har brug for at lave en bedre og mere målrettet søgning.

Digitale kilder til din opgave
Det kan være svært at finde gode gratis kilder på nettet, men her kan dit bibliotek hjælpe dig.

Find vej med DK5
Med hjemmesiden "Find en bog med DK5" er det nemt at finde de rigtige hylder på dit bibliotek.

Skil guldkorn fra nonsens
Vi ved godt at alt på internettet ikke er lige god information. Men hvordan vurderer man om en kilde er pålidelig og hvordan forholder man sig kritisk til indholdet?

Introduktion til Digital Artikelservice
Kurset hjælper dig igang med Digital Artikelservice.

Find kilder til opgaveskrivning med Mediestream
Introduktion og søgevejledning til Mediestream, hvor du kan finde gammelt dansk avisstof.

Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne.